
reklama
Tradičný turecký dezert.
Ingrediencie
4 | hrnčeky | múka |
4 | hrnčeky | cukor |
4 | hrnčeky | jogurt |
4 | hrnčeky | detská krupica |
2 | hrnčeky | olej |
2 | hrnčeky | pomarančová šťava |
1 | kus | pomarančová kôra |
1 | kus | prášok do pečiva |
4 | kusov | vajce |
2 | hrnčeky | kryštálový cukor |
2 | hrnčeky | voda |
1 | hrnček | pomarančová šťava |
1 | čajová lyžička | citrónová šťava |
Postup
Vajíčka šľahajte v sklenej mise 15 minút. Pridajte múku, krupicu, jogurt, rastlinný olej a zmiešajte. Napokon sa pridá pomarančová šťava, strúhaná pomarančová kôra a prášok na pečenie a niekoľkokrát sa premieša drevenou lyžicou. Vylejte na vymastenú formu a pečte na 170°C v peci ako koláč, do zlatohneda.
Prísady na sirup dajte do hrnca a varte 15 minút. Sirup, keď je vlažný, nalejte na upečený koláč a nechajte odležať 5-6 hodín prikryté táckou.
Pozrite si video z prípravy receptov a dozviete sa viac o tureckej kuchyni
/p>
Výnos
8 Porcie
Celkový čas
6 hod
Čas prípravy
6 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.