Mäsová nátierka

Popis

Výborná nátierka na chlieb, ideálne s kyslými uhorkami a čajom :) Ale dobrá je aj s čerstvou zeleninou

Mäsová nátierka - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 minúta
Čas varenia / pečenia
6 minút
Celkový čas
7 minút

Ingrediencie

1500gramovprerastený bravčový bôčik
50centilitrovvoda
50centilitrovbiele vino
1čajová lyžičkasoľ
1kusčerstvá feferonka
1čajová lyžičkakorenie podľa zvyklostí - grilovacie, mleté, granulovaný cesnak (voliteľné, podľa chuti, nemusí byť )

Inštrukcie

Bôčik nakrájame na kocky o hrane asi 2 cm. premiešame so soľou, môžeme pridať ďalšie koreniny - ja pridávam bylonkové grilovacie korenie bez soli. Zalejeme 1 dc tekutiny, dáme do jenskej misy,prikryjeme vrchnákom a v rúre pečieme pri teplote 100 stupňov asi 6 hodín. Ak je treba, tak môžeme po 3 hodiných premiešať.

Nebojme sa toho, že by sa mäso vysušilo. Naopak, pomalým pečením pri nízkej teplote sa stane úplne krehké.

Ďalší postup je na individuálnej chuti - mäso sa rozpada, tak stačí iba porozdeľovať vidličkou. Ak chcete jemnejšiu nátierku, tak ideálne je ešte teplé mäso vybrať zo šťavy, pomlieť na mlynčeku na mäso, lepšie 2x a potom zmiešať so šťavou. Ak sa zdá málo jemné, je možno ešteprešľahať napríklad ponorným mixérom.

Skladovať možno napríklad v mraznične, zavariť do malých pohárikov alebo pár dní v uzavretej nádobe v chladničke. Možno použiť aj ako náplň do domácich cestovín.

 na druhej fotografii je mäso po 3 hodinách pečenia, na nasledujúcej po 6 hodinách.

 

 

Poznámky

Masného bôčika sa netreba báť - práve tá masť dodáva nátierke chuť. Experimentovala som a dala som polovicu hmotnosti pliecko, ale výsledná nátierka bola hodne suchá.

Ak chcete pridať napríklad cibuľu, dobre je ju najskôr trochu osmažiť na tuku.

Kombinácia rôznych korením dodá vždy trochu inú chuť

 

 

Postup: 

Mäsová nátierka - recept postup 1
Mäsová nátierka - recept postup 2
Mäsová nátierka - recept postup 3
Mäsová nátierka - recept postup 4
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Asi to nebude veľmi zdraveé, ale určite chutné. Úsmev

Keď si k jednému chlebíku pridáš tak pol kila zeleniny, tak sa ani o zdravotnú stránku veľmi obávať nemusíš :)

ono je to hlavne chutnejšie ako to, čo som posledne z nostalgickej spomienky kúpila v malej plechovičke v obchode.

To v každom prípade. Úsmev

mňam! je to zdravé:) stačí zjesť kopec zeleniny a celozrnný chlieb a je to zdravé, že až!!Váľam sa od smiechu po podlahe

tak, tak ... a ak máš dobrý zdroj mäsa, tak aj vieš, čo ješ :)

Mňaaaaaaam. Urobíme. Tlieskam

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok