Popis
Výborná nátierka na chlieb, ideálne s kyslými uhorkami a čajom :) Ale dobrá je aj s čerstvou zeleninou

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 minúta |
Čas varenia / pečenia | 6 minút |
Celkový čas | 7 minút |
Ingrediencie
1500 | gramov | prerastený bravčový bôčik |
50 | centilitrov | voda |
50 | centilitrov | biele vino |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | kus | čerstvá feferonka |
1 | čajová lyžička | korenie podľa zvyklostí - grilovacie, mleté, granulovaný cesnak (voliteľné, podľa chuti, nemusí byť ) |
Inštrukcie
Bôčik nakrájame na kocky o hrane asi 2 cm. premiešame so soľou, môžeme pridať ďalšie koreniny - ja pridávam bylonkové grilovacie korenie bez soli. Zalejeme 1 dc tekutiny, dáme do jenskej misy,prikryjeme vrchnákom a v rúre pečieme pri teplote 100 stupňov asi 6 hodín. Ak je treba, tak môžeme po 3 hodiných premiešať.
Nebojme sa toho, že by sa mäso vysušilo. Naopak, pomalým pečením pri nízkej teplote sa stane úplne krehké.
Ďalší postup je na individuálnej chuti - mäso sa rozpada, tak stačí iba porozdeľovať vidličkou. Ak chcete jemnejšiu nátierku, tak ideálne je ešte teplé mäso vybrať zo šťavy, pomlieť na mlynčeku na mäso, lepšie 2x a potom zmiešať so šťavou. Ak sa zdá málo jemné, je možno ešteprešľahať napríklad ponorným mixérom.
Skladovať možno napríklad v mraznične, zavariť do malých pohárikov alebo pár dní v uzavretej nádobe v chladničke. Možno použiť aj ako náplň do domácich cestovín.
na druhej fotografii je mäso po 3 hodinách pečenia, na nasledujúcej po 6 hodinách.
Poznámky
Masného bôčika sa netreba báť - práve tá masť dodáva nátierke chuť. Experimentovala som a dala som polovicu hmotnosti pliecko, ale výsledná nátierka bola hodne suchá.
Ak chcete pridať napríklad cibuľu, dobre je ju najskôr trochu osmažiť na tuku.
Kombinácia rôznych korením dodá vždy trochu inú chuť
Postup:




- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Asi to nebude veľmi zdraveé, ale určite chutné.
Keď si k jednému chlebíku pridáš tak pol kila zeleniny, tak sa ani o zdravotnú stránku veľmi obávať nemusíš :)
ono je to hlavne chutnejšie ako to, čo som posledne z nostalgickej spomienky kúpila v malej plechovičke v obchode.
To v každom prípade.
mňam! je to zdravé:) stačí zjesť kopec zeleniny a celozrnný chlieb a je to zdravé, že až!!
tak, tak ... a ak máš dobrý zdroj mäsa, tak aj vieš, čo ješ :)
Mňaaaaaaam. Urobíme.