Pesto s petržlenovej vňate

Popis

Prebytok petržlenovej vňate sa dá vyriešiť výrobou pesta.

Pesto s petržlenovej vňate - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
20 minút

Ingrediencie

  petržlenová vňať
  soľ
  mandle
  olivový olej
  cesnak

Inštrukcie

Objednala som si dovoz potravín a vrámci nákupu dve viazaničky petržlenovej vňate. O viazaničkách má zrejme každý inú predstavu, lebo prišli dve obrovské kytice. Jednu som zamrazila, z druhej som vyrobila pesto. 

Nemala som píniové oriešky, ktoré by mali do originál pesta ísť, ale mala som mandle, tak som zaimprovizovala. 

Petržlenovú vňať umyjeme a očistíme od hrubých stoniek, optimálne je použiť len listy, lebo vlákna sa namotávajú na ponorný mixér:))

Vňať potrháme na menšie kúsky, posekáme mixérom, pridáme soľ podľa chuti, cesnak (dala som dva strúčiky) a oriešky, v mojom prípade mandle. Oriešky treba nasucho trochu opražiť. 

Ponorným mixérom mixujeme a prilievame olivový olej dovtedy, kým sa nevytvorí hladká hmota. 

Pesto naplníme do pohárikov, navrch dáme trošku oleja, aby sa pesto nekazilo a neobschýnalo. 

Neviem ešte čo budem s týmto pestom robiť, chutí dobre, takže na cestoviny, do omáčok, šalátov, pomazánok ho zrejme spotrebujem. 

Do pesta má ísť aj parmezán. Bohužiaľ, ten ja nesmiem, takže je to také diétnejšia verzia. Takto pripravené pesto je vhodné aj na mrazenie, vraj je lepšie mraziť bez syra.

Postup: 

Pesto s petržlenovej vňate - recept postup 1
Pesto s petržlenovej vňate - recept postup 2
Vaše hodnotenie: Žiadne
4
Priemer: 4 (3 hlasy)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok