reklama

Pesto z petržlenovej vňate

Pridal/a Dzeny dňa 19. 04. 2020 - 15:59 - Recepty Dzeny
Pesto z petržlenovej vňate, Nátierky, recept, Dzeny

Dzeny


reklama

Prebytok petržlenovej vňate sa dá vyriešiť výrobou pesta.

Ingrediencie
  petržlenová vňať
  soľ
  mandle
  olivový olej
  cesnak
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Petržlenovú vňať umyjeme a očistíme od hrubých stoniek, optimálne je použiť len listy, lebo vlákna sa namotávajú na ponorný mixér:))

Vňať potrháme na menšie kúsky, posekáme mixérom, pridáme soľ podľa chuti, cesnak (dala som dva strúčiky) a oriešky, v mojom prípade mandle. Oriešky treba nasucho trochu opražiť. 

Ponorným mixérom mixujeme a prilievame olivový olej dovtedy, kým sa nevytvorí hladká hmota. 

Pesto naplníme do pohárikov, navrch dáme trošku oleja, aby sa pesto nekazilo a neobschýnalo. .

Doplňujúce poznámky

Objednala som si dovoz potravín a vrámci nákupu dve viazaničky petržlenovej vňate. O viazaničkách má zrejme každý inú predstavu, lebo prišli dve obrovské kytice. Jednu som zamrazila, z druhej som vyrobila pesto. 

Nemala som píniové oriešky, ktoré by mali do originál pesta ísť, ale mala som mandle, tak som zaimprovizovala. 

Neviem ešte čo budem s týmto pestom robiť, chutí dobre, takže na cestoviny, do omáčok, šalátov, pomazánok ho zrejme spotrebujem. 

Do pesta má ísť aj parmezán. Bohužiaľ, ten ja nesmiem, takže je to také diétnejšia verzia. Takto pripravené pesto je vhodné aj na mrazenie, vraj je lepšie mraziť bez syra

Doplňujúce obrázky
Pesto z petržlenovej vňate, Nátierky, recept, Dzeny, 1

Dzeny

Pesto z petržlenovej vňate, Nátierky, recept, Dzeny, 2

Dzeny

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama