
Dzeny
Prebytok petržlenovej vňate sa dá vyriešiť výrobou pesta.
petržlenová vňať | ||
soľ | ||
mandle | ||
olivový olej | ||
cesnak |
Petržlenovú vňať umyjeme a očistíme od hrubých stoniek, optimálne je použiť len listy, lebo vlákna sa namotávajú na ponorný mixér:))
Vňať potrháme na menšie kúsky, posekáme mixérom, pridáme soľ podľa chuti, cesnak (dala som dva strúčiky) a oriešky, v mojom prípade mandle. Oriešky treba nasucho trochu opražiť.
Ponorným mixérom mixujeme a prilievame olivový olej dovtedy, kým sa nevytvorí hladká hmota.
Pesto naplníme do pohárikov, navrch dáme trošku oleja, aby sa pesto nekazilo a neobschýnalo. .
Objednala som si dovoz potravín a vrámci nákupu dve viazaničky petržlenovej vňate. O viazaničkách má zrejme každý inú predstavu, lebo prišli dve obrovské kytice. Jednu som zamrazila, z druhej som vyrobila pesto.
Nemala som píniové oriešky, ktoré by mali do originál pesta ísť, ale mala som mandle, tak som zaimprovizovala.
Neviem ešte čo budem s týmto pestom robiť, chutí dobre, takže na cestoviny, do omáčok, šalátov, pomazánok ho zrejme spotrebujem.
Do pesta má ísť aj parmezán. Bohužiaľ, ten ja nesmiem, takže je to také diétnejšia verzia. Takto pripravené pesto je vhodné aj na mrazenie, vraj je lepšie mraziť bez syra

Dzeny

Dzeny
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hovädzie mäso s lečom
Alica7 | Hovädzie mäso s lečom
Hovädzie mäso s lečom
Chutné mäsko na domácom leči podávané s varenou ryžou.
Veľkonočná paska
Kamila | Veľkonočná paska - recept
Veľkonočná paska
Fotorecept na tradičnú veľkonočnú pasku. Recept na kysnutý veľkonočný koláč, ktorý na sviatočnom stole na Veľkú noc jednoducho nesmie chýbať.