
Kamila | Nepečený smotanovo-čučoriedkový zákusok s piškótami
Recept s fotopostupom na úžasný smotanový koláčik bez pečenia. Opäť podľa hesla, jednoducho a rýchlo. Ja viem opakujem sa s kombináciou tvarohu a mascarpone, ale netreba stužovač ani dlho chladiť.
Ingrediencie
500 | gramov | mascarpone |
500 | gramov | jemný tvaroh |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
100 | gramov | horká čokoláda |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | kus | čučoriedkový džem |
1 | balík | dlhé piškóty |
Postup
Čučoriedkový lekvár alebo čučoriedky krátko povaríme s troškou vody a cez sitko prepasírujeme. Alebo krátko zahreje čerstvé čučoriedky a rozmixujeme.
Piškóty z jednej strany veľmi zľahka namočíme do svetlého ovocného sirupu s trochou vody, alebo pomarančového džúsu a uložíme ich na tácku.
Krátko prešľaháme mascarpone a primiešame k nemu jemný tvaroh, tiež krátko. Cukor nie je treba, čučoriedkové pyré je sladké. Hmotu si rozdelíme, na tri časti, dve rovnaké a jednu o polovicu menšiu ako ostatné (pridáme k nej šľahačku).
Do prvej nádoby pridáme pár lyžíc čučoriedkového pyré, tak aby sme dosiahli sýtu farbu. Do druhej misky pridáme, len jednu - dve lyžice ovocného pyré, aby sme dosiahli svetlejší odtieň.
Do poslednej misky pridáme šľahačku vymiešanú z cca 200 ml šľahačkovej smotany spolu s vanilkovým cukrom (50 ml si necháme do čokolády).
Striedame piškóty krátko máčane v sirupe, s vrstvou smotanového krému, podľa obrázka. Krém je najlepšie nanášať zdobiacim alebo obyčajným mikroténovým vreckom.
50 ml smotany zohrejeme a roztopíme v nej čokoládu. Necháme vychladnúť a ozdobíme ňou záverečnú bielu vrstvu krému.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.