Výborná, sýta polievka:))
500 | gramov | zmes na hŕstkovú polievku |
2 | kusov | mrkva |
2 | kusov | cibuľa |
3 | kusov | zemiaky |
1 | kus | zeler |
mleté čierne korenie | ||
majoránka | ||
petržlenová vňať | ||
5 | kusov | diétne párky |
soľ | ||
Zásmažka: | ||
4 | polievkové lyžice | olej |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
1 | strúčik | cesnak |
2 | čajové lyžičky | mletá červená paprika |
Strukoviny namočíme na noc do studenej vody. Vodu zlejeme a vysypeme do hrnca, zalejeme studenou vodou, pridáme na kúsky pokrájanú očistenú mrkvu, zemiaky, kúsok zeleru, zelerovú a petržlenovú vňať (môže byť aj mrazená), jednu očistenú cibuľu a varíme do mäkka. Po uvarení pridáme soľ, mleté čierne korenie a zápražku.
Zápražka: na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, zaprášime múkou, trochu popražíme a pridáme na kúsky pokrájaný cesnak, popražíme iba krátko, aby cesnak nezhorel. Odstavíme a zamiešame mletú červenú papriku. Zalejeme studenou vodou a za stáleho miešania necháme zovrieť. Vlejeme do polievky a pridáme na kúsky pokrájaných 5 kusov diétnych párkov. Podľa potreby pridáme vodu, necháme prevrieť, dochutíme, pridáme sušený majorán a odstavíme.
Podávame s čerstvým čiernym chlebíkom.
Prajem dobrú chuť všetkým, ktorí ju vyskúšajú!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.