
Perfektná, betradičná polievka, ktorá stojí za to.
600 | milligramov | vývar |
400 | gramov | gaštany |
150 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Vo vývare uvaríme olúpane gaštany do mäkka (cca 30 min.). Potom všetko rozmixujeme, do rozmixovanej hmoty pridáme smotanu na šľahanie (nevyšľahanú :) ). Zamiešame a máme základ polievky hotový, podľa potreby môžeme dochutiť peprom a soľou. Pôvodný recept je, že sa do polievky pridajú opražené huby na masle, ale mne to veľmi nechutilo. Ja som skúsila dať do polievky postrúhanú Nivu a bolo to fantastické. V podstate je to veľmi rýchla polievka, odhliadnúc od lúpania gaštanov. Pri tom sa človek zapotí a stratí aj vieru, že to raz skonči, ale ten vysledok nakoniec stojí za to.
Pojdem preskumat este raz. Ja som nasal len pyre...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
práve včera som zbadala mrazené v hypertes.u, aj som sa čudovala že mrazené gaštany, prvýkrát som ich videla