Mala som tekvicu, ktorej názov neviem , krásna guľatá, vo vnútri nie porančová ale skôr žltá. Bol z nej výborný prívarok a zo zvyšku som skúsila polievku s kombináciou feniklu. Nie celkom krémovú a bez smotany...okrem tej na vrchu v tanieri.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
300 | gramov | tekvica |
1 | kus | cibuľa |
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | polievková lyžica | zázvor |
1 | liter | zeleninový vývar |
1 | kus | zemiak |
1⁄2 | kus | fenikel |
Inštrukcie
Tekvicu a fenikel si očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu chvíľu restujeme na oleji, pridáme na jemno nastrúhaný zázvor a ešte chvíľku restujeme. Pridáme tekvicu a fenikel a spolu opečieme. Zalejeme vývarom a necháme rozvariť úplne do mäkka. Tekvica aj fenikel sa nám rozpadne a ostanú len kde tu kúsky, do ktorých zahryzneme. Podľa potreby osolíme. Zemiak nastrúhame na jemno a pridáme do polievky a spolu povaríme, zahustí nám ju ešte viac a nadobudne trochu krémovú podobu. Polievku na záver dochutím plátkom masla, soľou, trochou korením a pár kvapkami citrónovej šťavy. Na tanieri do nej pridám trochu kyslej smotany, tekvicový olej a semiačka.