reklama

Tekvicová polievka s feniklom

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 02. 12. 2019 - 10:10 - Recepty M.á.r.i.a

reklama

Mala som tekvicu, ktorej názov neviem Úsmev, krásna guľatá, vo vnútri nie porančová ale skôr žltá. Bol z nej výborný prívarok a zo zvyšku som skúsila polievku s kombináciou feniklu. Nie celkom krémovú a bez smotany...okrem tej na vrchu v tanieri.

Tekvicová polievka s feniklom

M.á.r.i.a

Ingrediencie
300 gramov tekvica
1 kus cibuľa
2 polievkové lyžice olej
1 polievková lyžica zázvor
1 liter zeleninový vývar
1 kus zemiak
1⁄2 kus fenikel
Postup

Tekvicu a fenikel si očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu chvíľu restujeme na oleji, pridáme na jemno nastrúhaný zázvor a ešte chvíľku restujeme. Pridáme tekvicu a fenikel a spolu opečieme. Zalejeme vývarom a necháme rozvariť úplne do mäkka. T

ekvica aj fenikel sa nám rozpadne a ostanú len kde tu kúsky, do ktorých zahryzneme. Podľa potreby osolíme. Zemiak nastrúhame na jemno a pridáme do polievky a spolu povaríme, zahustí nám ju ešte viac a nadobudne trochu krémovú podobu.

Polievku na záver dochutím plátkom masla, soľou, trochou korením a pár kvapkami citrónovej šťavy. Na tanieri do nej pridám trochu kyslej smotany, tekvicový olej a semiačka.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama