
Dascha | Bylinkové maslo s medvedím cesnakom
Dobrota na grilované mäso, zeleninku, cestoviny, zemiaky, opečenú bagetu či len tak na chlebík..
1500 | gramov | maslo |
60 | gramov | medvedí cesnak |
20 | gramov | cesnak |
20 | gramov | bylinky |
5 | gramov | soľ |
trocha | mleté čierne korenie | |
bylinky |
6 kociek masla: 2 kocky rozpustiť, 4 kocky nechať odstáť na izbovú teplotu.
Do mixéra na smoothie dáme jedno roztopené maslo, pridáme bylinky a rozmixujeme do hladka.
Môžete pridať prakticky všetky čerstvé bylinky, ktoré máte - pažítka, petržlenová vňať, bazalka, ligurček...
Ak chceme mať v masle kúsky byliniek tak si trochu odložíme a iba nožom nasekáme na drobno.
Zmes vylejeme do misky. Do prázdneho mixéra pridáme druhé roztopené maslo a zapneme na pár sekúnd "vyčistime" ním mixér. Pridáme do misky k bylinkám.
Pridáme 4 maslá, ak sú mäkké tak môžeme v celku ak sú tvrdšie, tak nakrájame.
Pridáme nasekané bylinky ak sme si nejaké odložili.
Ručným šľahačom zašľaháme maslo do bylinkovej zmesi kým nám nevznikne hladká masa.
Dosolíme dokoreníme. Môžeme pridať chilli čerstvé jemne nasekane alebo sušené.
Môžeme pridať aj rôzne koreniny ako údenú papriku alebo drvenú rascu.
Zamiešame už len varechou alebo lyžicou.
Ak treba dáme na chvíľu zatuhnúť do chladničky.
Balíme do potravinárskej fólie, vyjde vám 10 roliek po 160 g.
Výborné na zemiaky, mäso, zeleninu, grilované mäso, do polievky či na zapekané bagety alebo len tak na chlieb. Skladovanie v mrazničke. Vydrží 6-8 mesiacov... U nás maximálne do mája:) ak ho dobre schovám.

Dascha

Dascha
Perfektnéééé

