reklama

Bylinkové maslo s medvedím cesnakom

Pridal/a Dascha dňa 22. 03. 2022 - 20:23 - Recepty Dascha
Bylinkové maslo s medvedím cesnakom, Nátierky, recept, Dascha

Dascha | Bylinkové maslo s medvedím cesnakom


reklama

Dobrota na grilované mäso, zeleninku, cestoviny, zemiaky, opečenú bagetu či len tak na chlebík..

Ingrediencie
1500 gramov maslo
60 gramov medvedí cesnak
20 gramov cesnak
20 gramov bylinky
5 gramov soľ
  trocha mleté čierne korenie
  bylinky
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

6 kociek masla: 2 kocky rozpustiť, 4 kocky nechať odstáť na izbovú teplotu.

Do mixéra na smoothie dáme jedno roztopené maslo, pridáme bylinky a rozmixujeme do hladka.

Môžete pridať prakticky všetky čerstvé bylinky, ktoré máte - pažítka, petržlenová vňať, bazalka, ligurček...

Ak chceme mať v masle kúsky byliniek tak si trochu odložíme a iba nožom nasekáme na drobno. 

Zmes vylejeme do misky. Do prázdneho mixéra pridáme druhé roztopené maslo a zapneme na pár sekúnd "vyčistime" ním mixér. Pridáme do misky k bylinkám.

Pridáme 4 maslá, ak sú mäkké tak môžeme v celku ak sú tvrdšie, tak nakrájame.

Pridáme nasekané bylinky ak sme si nejaké odložili.

Ručným šľahačom zašľaháme maslo do bylinkovej zmesi kým nám nevznikne hladká masa.

Dosolíme dokoreníme. Môžeme pridať chilli čerstvé jemne nasekane alebo sušené.

Môžeme pridať aj rôzne koreniny ako údenú papriku alebo drvenú rascu.

Zamiešame už len varechou alebo lyžicou.

Ak treba dáme na chvíľu zatuhnúť do chladničky.

Balíme do potravinárskej fólie, vyjde vám 10 roliek po 160 g.

Doplňujúce poznámky

Výborné na zemiaky, mäso, zeleninu, grilované mäso, do polievky či na zapekané bagety alebo len tak na chlieb. Skladovanie v mrazničke. Vydrží 6-8 mesiacov... U nás maximálne do mája:) ak ho dobre schovám.

Doplňujúce obrázky
Bylinkové maslo s medvedím cesnakom, Nátierky, recept, Dascha, 1

Dascha

Bylinkové maslo s medvedím cesnakom, Nátierky, recept, Dascha, 2

Dascha

Výnos
10 Porcie
Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

M.á.r.i.a, St, 23. 03. 2022 - 09:20

Perfektnéééé TlieskamTlieskamTlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama