
M.á.r.i.a | Batatové žemle
Rýchle, bez kysnutia a ešte aj zdravšie.
Ingrediencie
3 | kusov | batat |
1 | kus | vajce |
1 | polievková lyžica | ghee maslo |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | kus | prášok do pečiva |
2 | čajové lyžičky | sóda bikarbóna |
300 | gramov | špaldová múka |
2 | polievkové lyžice | tekvicové semiačka |
Postup
Tri stredne veľké bataty očistím, nakrájam na väčšie kusy, zalejem vodou a dám variť. Bataty sa uvaria veľmi rýchlo. Scedíme a necháme chvíľku vychladnúť a popučíme ich.
K batátom pridáme ostatné suroviny. Množstvo múky je orientačné, pridávame ju postupne tak, aby nám vzniklo vláčne cesto. Múku môžeme použiť ryžovú, pohánkovú, bezlepkovú alebo kombinujeme.
Z cesta vytvarujeme žemličky, poukladáme na plech s papierom. Množstvo sa ťažko odhaduje, záleží aké veľké ich budete robiť. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180° a pečieme 25 min.
Žemličky môžeme ochutiť opečenou šalotkou alebo nasekanými bylinkami, orechmi a podobne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Martuška 123 | Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok alebo zemiaky na kyslo - jednoduché a tradičné jedlo, ktoré sa výborne hodí k mäsu.
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Martuška 123 | Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Kuracie prsia plnené syrom a šunkou a zapečené v slanine. Jednoduchý a chutný recept k nedeľnému obedu.