
M.á.r.i.a | Batatové žemle
Rýchle, bez kysnutia a ešte aj zdravšie.
3 | kusov | batat |
1 | kus | vajce |
1 | polievková lyžica | ghee maslo |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | kus | prášok do pečiva |
2 | čajové lyžičky | sóda bikarbóna |
300 | gramov | špaldová múka |
2 | polievkové lyžice | tekvicové semiačka |
Tri stredne veľké bataty očistím, nakrájam na väčšie kusy, zalejem vodou a dám variť. Bataty sa uvaria veľmi rýchlo. Scedíme a necháme chvíľku vychladnúť a popučíme ich.
K batátom pridáme ostatné suroviny. Množstvo múky je orientačné, pridávame ju postupne tak, aby nám vzniklo vláčne cesto. Múku môžeme použiť ryžovú, pohánkovú, bezlepkovú alebo kombinujeme.
Z cesta vytvarujeme žemličky, poukladáme na plech s papierom. Množstvo sa ťažko odhaduje, záleží aké veľké ich budete robiť. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180° a pečieme 25 min.
Žemličky môžeme ochutiť opečenou šalotkou alebo nasekanými bylinkami, orechmi a podobne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Guláš z bravčového mäsa
Slavka K
Guláš z bravčového mäsa
Poctivý tradičný guláš z bravčového mäsa. Hustý, voňavý a plný chuti – presne taký, aký máme radi 😊
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.