
M.á.r.i.a | Batatové žemle
Rýchle, bez kysnutia a ešte aj zdravšie.
Ingrediencie
3 | kusov | batat |
1 | kus | vajce |
1 | polievková lyžica | ghee maslo |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | kus | prášok do pečiva |
2 | čajové lyžičky | sóda bikarbóna |
300 | gramov | špaldová múka |
2 | polievkové lyžice | tekvicové semiačka |
Postup
Tri stredne veľké bataty očistím, nakrájam na väčšie kusy, zalejem vodou a dám variť. Bataty sa uvaria veľmi rýchlo. Scedíme a necháme chvíľku vychladnúť a popučíme ich.
K batátom pridáme ostatné suroviny. Množstvo múky je orientačné, pridávame ju postupne tak, aby nám vzniklo vláčne cesto. Múku môžeme použiť ryžovú, pohánkovú, bezlepkovú alebo kombinujeme.
Z cesta vytvarujeme žemličky, poukladáme na plech s papierom. Množstvo sa ťažko odhaduje, záleží aké veľké ich budete robiť. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180° a pečieme 25 min.
Žemličky môžeme ochutiť opečenou šalotkou alebo nasekanými bylinkami, orechmi a podobne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule