
Martuška 123
reklama
Tradičné fánky s kyslou smotanou v ceste
Ingrediencie
200 | gramov | hladká múka |
200 | gramov | polohrubá múka |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | balík | prášok do pečiva |
10 | gramov | kryštálový cukor |
200 | millilitrov | kyslá smotana |
60 | gramov | maslo |
2 | kusov | žĺtok |
3 | polievkové lyžice | rum |
Dokončenie: | ||
olej | ||
1 | balík | vanilkový cukor |
práškový cukor |
Postup
Z ingriediencii vypracujem hladké cesto , dám ho na podložku prikryjem miskou a nechám cca 2 hod. odstáť.
Rozvaľkám na hrúbku 3 mm a radielkom nakrájam na štvorce alebo obdlžníky v strede urobím zárezy a vyprážam na rozohratom oleji.
Fánky, hneď po vypražení dám na kuchynské utierky a nechám odkvapkať od oleja.
Posýpem práškovým cukrom, ktorý som smiešala s vanilkovým cukrom.
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
5 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty