Výborný, rýchly obed alebo večera:))
400 | gramov | cestoviny |
400 | gramov | brokolica |
300 | gramov | šunka |
4 | kusov | tavený syr |
50 | gramov | tvrdý syr |
200 | millilitrov | smotana na šľahanie |
1 | kus | cibuľa |
3 | polievkové lyžice | rastlinný olej |
mleté čierne korenie | ||
vegeta | ||
maslo | ||
soľ |
Vo vriacej osolenej vode s trochou oleja si uvaríme cestoviny, premiešame, aby sa neprilepili na dno. Precedíme a premiešame s malým množstvom oleja. Mrazenú brokolicu vyberieme a necháme v nádobe zmäknúť s kúskom masla. Ak použijeme čerstvú brokolicu, najskôr ju krátko prevaríme.
Cibuľu pokrájame na malé kocky a na oleji opražíme do sklovita. Pridáme na kocky nakrájanú šunku a spolu popražíme. Zalejeme malým množstvom mlieka, pridáme tavený syr a postrúhaný tvrdý syr. Miešame, kým sa syry nerozpustia. Potom pridáme smotanu, soľ, mleté čierne korenie, brokolicu a zalejeme mliekom podľa potreby. Necháme povrieť toľko, akú chceme mať brokolicu.
Ak je omáčka redšia môžeme ju zahustiť solamylom, rozmiešaným v studenom mlieku. Dochutíme soľou a zeleninovým dochucovadlom. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Slavka K
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.