Frommykitchendotcom | Parmigiana di melanzane
Talianska špecialita
1 | kus | cibuľa |
3 | kusov | baklažán |
bazalka čerstvá | ||
3 | kusov | paradajky |
soľ | ||
čierne korenie | ||
olivový olej | ||
2 | kusov | vajcia |
100 | gramov | parmezán |
Ešte potrebujeme: | ||
strúhanka | ||
olej |
Najprv si pripravíme baklažány, keďže musia odstáť aby pustili vodu. Umyjeme ich a nakrájame na rovnaké plátky hrúbky asi 1 cm. Posolíme ich , naukladáme na väčší tanier vedľa a necháme odstáť asi hodinu aby pustili vodu.
Medzitým si pripravíme paradajkovú omáčku. Strednú cibuľku narežeme nadrobno a opražíme do zlatista na troche olivového oleja.
Pridáme nakrájané paradajky a asi 3-4 svieže bazalkové listy. Podlejeme vodou (1/2 hrnčeka), osolíme, okoreníme a necháme dusiť asi 25-30 minút.
Uvarené dobre rozmixujeme tyčovým mixérom a necháme vychladnúť. Do vychladnutého pridáme 2 vajcia a metličkou dobre zamiešame.
Na rade sú baklažány. Po odstátí pustili trochu vody a tak na každý zľahka pritlačíme kuchynský obrúsok aby vodu vpil.
Každý kúsok baklažánu obalíme v hladkej múke a z oboch strán opečieme v horúcom oleji ( len minútku/ dve aby chytili farbu). Takto opečené baklažány ukladáme na tanier s kuchynským obrúskom aby vsal zbytočný olej.
(Pre zdravšiu verziu baklažány po odstátí neobaľujeme v múke, ale len opečieme z oboch strán na elektrickom grile).
Rúru si predhrejeme na 180 C a pripravíme si nádobu na pečenie kde budeme suroviny ukladať po vrstvách.
Na dno nalejeme tenšiu vrstvu paradajkovej omáčky (1 menšiu varechu) a to tak aby pokryla celé dno. Následne na to poukladáme vrstvu baklažánov a opäť vrstvu paradajkovej hmoty aby boli baklažány pokryté.
Ide polovica mozzarelly, polovica parmezánu a pokračujeme druhou vrstvou baklažánu.
Baklažán opäť pokryjeme paradajkovou omáčkou, druhou polovicou mozzarelly a parmezánu.
Takto pripravenú parmigianu dáme do rúry zapiecť na 15 min na 180 C.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.
Hrnčekové kakaové palacinky
Slavka K | Hrnčekové palacinky
Hrnčekové kakaové palacinky
U nás veľmi obľúbené, vláčne kakaové, palacinky, deti ich majú veľmi radi. Hrnček používam väčší cca 400 ml.