
Martuška 123 | Pikantné kuracie soté
Inšpirácia nielen k nedeľnému obedu. Chilli papričku, alebo feferónku si dávkujte podľa toho ako máte radi pikantné.
600 | gramov | kuracie prsia |
1 | kus | pór |
1 | kus | paprika |
2 | strúčiky | cesnak |
1 | kus | cibuľa |
1 | kus | chilli paprička |
1⁄3 | čajová lyžička | soľ |
mleté čierne korenie | ||
grilovacie korenie | ||
2 | polievkové lyžice | sójová omáčka |
2 | polievkové lyžice | olej |
Na rozpálenom oleji prudko orestujeme na rezance nakrájané kuracie prsia.
Mäsitú papriku, cibuľu a pór nakrájame na malé rezance, pridáme k mäsu a spolu opekáme. Počas celej doby teplotu neznižujeme, aby mäso nepustilo šťavu a nedusilo sa.
Potom pridáme roztlačený cesnak, ešte chvíľku restujeme a pridám nakrájanú čili papričku. Pridáme sójovú omáčku, premiešame a odstavíme.
Toto soté ničím nepodlievame a počas celej doby restovania buď to miešame, tí šikovnejší môžu prehadzovať panvici. Podávame s ryžou a hranolkami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty