
Jessika | Zemiakové gule s jahodami
Gule zo zemiakového cesta plnené jahodami a posypané opraženou strúhankou.
Ingrediencie
1 | kilogram | zemiaky |
300 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | vajce |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
20 | kusov | jahody |
1 | hrnček | strúhanka |
50 | gramov | cukor |
125 | gramov | maslo |
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí ich ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Osolíme, pridáme vajce a múku. Vypracujeme cesto. Na pomúčenom lopári cesto vyvaľkáme a radielkom vykrajujeme štvorce. Do stredu dáme jahody a vytvoríme guľky.
Tie dáme variť do osolenej vody a keď vyplávajú nahor, sú uvarené. Sitkom ich vyberieme.
Kým sa varili guľky, tak si pripravíme posýpku. Ma masle opražíme strúhanku a prisypeme aj cukor.
Uvarené guľky dáme do vyššej misy, zasypeme posýpkou a pohrkaním premiešame. Nakoniec môžeme ochutiť škoricou.

Jessika | Zemiakové gule s jahodami

Jessika | Zemiakové gule s jahodami
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.