
reklama
Tip na večeru. Tradičné pečené zemiaky podľa jednoduchých receptov našich starých mám sú veru tie najlepšie. Toto je jeden z nich.
Ingrediencie
15 | kusov | zemiak |
200 | gramov | maslo |
štipka | soľ | |
zväzok | pažítka |
Postup
- Na pečenie použijeme stredne veľké zemiaky, ktoré majú peknú a zdravú šupku. Dobre ich umyjeme a prekrojíme na polovice, aby sa nemuseli piecť priveľmi dlho.
- Na každej polovičke asi 1 cm od okrajov urobíme rez hlboko do dužiny tak, aby sme neporušili šupku. Jemne osolíme a potrieme rozpusteným maslom. Do masla môžeme pridať aj bylinky.
- Zemiaky uložíme na suchý plech rezom nahor a pečieme pri teplote 200°C cca 45 minút. Ku koncu pečenia ich trochu popresúvame, aby sa šupka neprilepila o plech.
- Podávame s kyslým mliekom či pažítkou. Väčší gurmáni si pečené zemiaky môžu vychutnať napr. s domácou kvasenou kyslou kapustou.
Dobrú chuť prajem!
Výnos
2 Porcie
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Martuška 123 | Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok alebo zemiaky na kyslo - jednoduché a tradičné jedlo, ktoré sa výborne hodí k mäsu.
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Martuška 123 | Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Kuracie prsia plnené syrom a šunkou a zapečené v slanine. Jednoduchý a chutný recept k nedeľnému obedu.