Zemiaky pečené v šupke s maslom

Pridal/a sedita321123

Tip na večeru. Tradičné pečené zemiaky podľa jednoduchých receptov našich starých mám sú veru tie najlepšie. Toto je jeden z nich.

Zemiaky pečené v šupke s maslom - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
Celkový čas
55 minút

Ingrediencie

15kusyzemiak
200gramovmaslo
 štipkasoľ
 zväzokpažítka

Inštrukcie

  1. Na pečenie použijeme stredne veľké zemiaky, ktoré majú peknú a zdravú šupku. Dobre ich umyjeme a prekrojíme na polovice, aby sa nemuseli piecť priveľmi dlho.
  2. Na každej polovičke asi 1 cm od okrajov urobíme rez hlboko do dužiny tak, aby sme neporušili šupku. Jemne osolíme a potrieme rozpusteným maslom. Do masla môžeme pridať aj bylinky.
  3. Zemiaky uložíme na suchý plech rezom nahor a pečieme pri teplote 200°C cca 45 minút. Ku koncu pečenia ich trochu popresúvame, aby sa šupka neprilepila o plech.
  4. Podávame s kyslým mliekom či pažítkou. Väčší gurmáni si pečené zemiaky môžu vychutnať napr. s domácou kvasenou kyslou kapustou.

Dobrú chuť prajem!

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok