reklama
Tip na večeru. Tradičné pečené zemiaky podľa jednoduchých receptov našich starých mám sú veru tie najlepšie. Toto je jeden z nich.
Ingrediencie
15 | kusov | zemiak |
200 | gramov | maslo |
štipka | soľ | |
zväzok | pažítka |
Postup
- Na pečenie použijeme stredne veľké zemiaky, ktoré majú peknú a zdravú šupku. Dobre ich umyjeme a prekrojíme na polovice, aby sa nemuseli piecť priveľmi dlho.
- Na každej polovičke asi 1 cm od okrajov urobíme rez hlboko do dužiny tak, aby sme neporušili šupku. Jemne osolíme a potrieme rozpusteným maslom. Do masla môžeme pridať aj bylinky.
- Zemiaky uložíme na suchý plech rezom nahor a pečieme pri teplote 200°C cca 45 minút. Ku koncu pečenia ich trochu popresúvame, aby sa šupka neprilepila o plech.
- Podávame s kyslým mliekom či pažítkou. Väčší gurmáni si pečené zemiaky môžu vychutnať napr. s domácou kvasenou kyslou kapustou.
Dobrú chuť prajem!
Výnos
2 Porcie
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Slavka K | Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Kari rizoto s kuracím mäsom a zeleninou
Rýchle a chutné rizoto, keď nemám veľa času stáť pri sporáku.
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.