
makezilla | Tvarohovo-tekvicový koláč
Chutný tvarohový koláč z maslovej tekvice s vôňou pomaranča.
500 | gramov | tvaroh |
600 | gramov | tekvica maslová |
70 | gramov | med |
100 | gramov | sušené brusnice |
3 | kusov | vajce |
40 | gramov | kukuričný škrob |
100 | gramov | kyslá smotana |
1 | kus | pomarančová kôra |
1 | balík | vanilkový cukor |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
Tekvicu olúpeme, rozrežeme, vydlabeme stred a nakrájame na menšie kúsky. S trochou vody uvaríme v malom hrnci s prikrývkou do mäkka. Necháme vychladnúť, rozmixujeme mixérom. Do tekvice nastrúhajte kôru z pomaranča.
Tvaroh a vajcia vyšľaháme mixérom. Zmes by mala byť homogénna. Spojíme tekvicu, tvaroh, pridáme kyslú smotanu, med a vanilkový cukor. Všetko vyšľaháme mixérom.
Formu (úzku hranatú) vymastíme olejom, na dno vysypeme opláchnuté a vysušené brusnice, potom rozotrieme celú zmes. Pečieme pri teplote 150-160 stupňov aspoň 1 hodinu. Stred po upečení zostane ako suflé.
Necháme vychladnúť v rúre. Keď vychladne, oddelí sa od formy a dá sa ľahko vybrať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Guláš z bravčového mäsa
Slavka K
Guláš z bravčového mäsa
Poctivý tradičný guláš z bravčového mäsa. Hustý, voňavý a plný chuti – presne taký, aký máme radi 😊
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.