
reklama
Kapusta trochu netradične použitá na pomazánku, treba skúsiť ...
Ingrediencie
1⁄4 | hlávka | červená kapusta |
1 | kus | cibuľa |
2 | kusov | jarná cibuľka |
1 | polievková lyžica | olej |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | rasca drvená |
1⁄4 | čajová lyžička | čierne korenie |
1 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
150 | gramov | smotanová nátierka |
2 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
1 | polievková lyžica | horčica |
Postup
Kapustu nastrúham na jemno osolím a nechám postáť. Cibuľu nasekám na jemno a orestujem na oleji, prdám cukor, nechám chvíľu skaramelizovať a pridám kapustu (aj so šťavou, ktorú pustila). rascu, korenie. Dusím do mäkka za občasného miešania. Nechám vychladnúť.
Smotanovú nátierku vymiešam s kyslou smotanou a horčicou, na jemno nasekanou cibuľkou aj s vňaťou a vmiešam do vychladnutej kapusty. Spolu dobre vymešam a nechám vychladnúť aby sa prepojili chute.
Doplňujúce obrázky

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Fazuľový guláš
dasa_ | Fazuľový guláš
Fazuľový guláš
Veľmi výdatná polievka, s pečivom poslúži aj ako hlavný chod
Cuketové lečo s klobásou
Kamila | Cuketové lečo s klobásou
Cuketové lečo s klobásou
Rýchly letný obed, keď treba cuketu spotrebovať a aj chlapa presvedčiť, že lepší obed ešte nejedol. Cuketa je ľahšie stráviteľná ako paprika.