
sedita321123 | Šalát z červenej šošovice
Šalát trochu inak. Červená šošovica a cibuľa, k tomu natvrdo uvarené vajíčko s tvarohovo-smotanovým základom ochuteným cesnakom, bylinkami a kurkumou. Netradičná, ale chutná večera.
Ingrediencie
200 | gramov | šošovica červená |
2 | kusov | vajce |
200 | gramov | tvaroh jemný |
2 | polievkové lyžice | smotana kyslá pochúťková |
štipka | soľ | |
štipka | korenie čierne mleté | |
štipka | kurkuma mletá | |
štipka | cesnak sušený granulovaný | |
štipka | bylinky provensálske | |
1⁄2 | kus | cibuľa červená |
rozmarín čerstvý |
Postup
Šošovicu preberieme, prepláchneme a uvaríme domäkka v osolenej vode. Varíme cca 10 minút. Vajcia uvaríme natvrdo.
Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou, osolíme, okoreníme, pridáme sušený cesnak, kurkumu na hrot noža a provensálske bylinky.
Do tvarohovo-smotanového základu pridáme vychladnutú scedenú šošovicu a zľahka primiešame vajcia uvarené natvrdo pretlačené cez mriežku.
Šalát ozdobíme prúžkami červenej cibule a vetvičkou čerstvého rozmarínu. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.