
sedita321123 | Šalát z červenej šošovice
Šalát trochu inak. Červená šošovica a cibuľa, k tomu natvrdo uvarené vajíčko s tvarohovo-smotanovým základom ochuteným cesnakom, bylinkami a kurkumou. Netradičná, ale chutná večera.
Ingrediencie
200 | gramov | šošovica červená |
2 | kusov | vajce |
200 | gramov | tvaroh jemný |
2 | polievkové lyžice | smotana kyslá pochúťková |
štipka | soľ | |
štipka | korenie čierne mleté | |
štipka | kurkuma mletá | |
štipka | cesnak sušený granulovaný | |
štipka | bylinky provensálske | |
1⁄2 | kus | cibuľa červená |
rozmarín čerstvý |
Postup
Šošovicu preberieme, prepláchneme a uvaríme domäkka v osolenej vode. Varíme cca 10 minút. Vajcia uvaríme natvrdo.
Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou, osolíme, okoreníme, pridáme sušený cesnak, kurkumu na hrot noža a provensálske bylinky.
Do tvarohovo-smotanového základu pridáme vychladnutú scedenú šošovicu a zľahka primiešame vajcia uvarené natvrdo pretlačené cez mriežku.
Šalát ozdobíme prúžkami červenej cibule a vetvičkou čerstvého rozmarínu. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Segedínsky guláš
Slavka K | Segedínsky guláš
Segedínsky guláš
Tradičná klasika, ktorá sa nikdy neomrzí.
Špenátové halušky
Alica7 | Špenátové halušky
Špenátové halušky
Výborné špenátové halušky, ktoré môžeme podávať ako prílohu k mäsu, s tvarohom a opečenou slaninou alebo syrovou omáčkou.