
makezilla | Vláčne palacinky s kefírom
Tieto palacinky sú mäkké, jemné, s chrumkavým okrajom. Sú vynikajúce aj bez náplne.
Ingrediencie
400 | millilitrov | kefír |
1 | kus | vajce |
200 | millilitrov | mlieko |
7 | polievkové lyžice | hladká múka |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
1 | polievková lyžica | cukor kryštálový |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Postup
Múku s práškom do pečiva, vajíčko, cukor a soľ vymiešame s teplým kefírom a potom zriedime na požadovanú konzistenciu mliekom. Kefír aj mlieko by mali byť horúce (40 - 50 °C).
Pečieme na vymastenej panvici z oboch strán. Hneď po upečení potrieme maslom. Z tejto dávky vyjde cca 15 kusov palaciniek, moja panvica mala cca 17 cm.
Sú fakt výborné aj bez náplne, ale môžete ich naplniť džemom, medom, tvarohom, kondenzovaným mliekom ...

makezilla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Cuketové lečo s klobásou
Kamila | Cuketové lečo s klobásou
Cuketové lečo s klobásou
Rýchly letný obed, keď treba cuketu spotrebovať a aj chlapa presvedčiť, že lepší obed ešte nejedol. Cuketa je ľahšie stráviteľná ako paprika.
Slaný cuketový koláč z ťahaného cesta
dasa_ | Slaný cuketový koláč z ťahaného cesta
Slaný cuketový koláč z ťahaného cesta
Skúste ťahané cesto na štrúdľu pripraviť s olivovým olejom naplniť na taliansky spôsob. Výsledok vás určite milo prekvapí