
sedita321123 | Špaldové palacinky so špenátovou náplňou
Palacinky môžeme pripraviť aj naslano. Chutné sú aj špaldové so špenátovou náplňou.
1 | hrnček | múka celozrnná špaldová jemne mletá |
1 | hrnček | mlieko |
3 | kusov | vajce |
1 | hrnček | voda |
štipka | soľ | |
Špenátová náplň: | ||
125 | gramov | baby špenát čerstvý |
1⁄2 | kus | cibuľa |
1 | strúčik | cesnak |
štipka | soľ | |
štipka | korenie čierne mleté | |
štipka | kurkuma mletá | |
trocha | olej |
Na meranie množstva surovín do palacinkového cesta použijeme hrnček o objeme 250 ml.
Z múky, mlieka, vajec a vody pripravíme palacinkové cesto. Postupujeme tak, že do múky najprv prilejeme mlieko a dohladka metličkou vymiešame. Potom primiešame vajíčka, štipku soli a nakoniec podľa potreby vodu. Cesto necháme 10 minút odpočívať.
Zatiaľ si pripravíme špenátovú náplň. Na panvici na troche oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme umyté, na kúsky natrhané čerstvé špenátové listy, osolíme, okoreníme, ochutíme štipkou kurkumy a spolu orestujeme. Na záver zamiešame pretlačený cesnak, 1 minútu podusíme a odstavíme zo zdroja tepla.
Na panvici potretej olejom opečieme z oboch strán palacinky. Hotové natrieme špenátovou náplňou a zvinieme. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.
Kapustnica
Alica7
Kapustnica
Klasická domáca kapustnica s mäsom, klobásou a hríbami.