
verika92 | Jablková Sacher torta
Šťavnatá torta na spôsob obľúbenej Sacherovej torty.
250 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | kryštálový cukor |
300 | gramov | nastrúhané jablká |
100 | gramov | rozpustené maslo |
40 | gramov | kakao |
1 | kus | prášok do pečiva |
3 | kusov | vajce |
Čokoládová poleva: | ||
150 | gramov | čokoláda 52% |
150 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Ešte potrebujeme: | ||
marhuľový džem |
Korpus: vajíčka, cukor a maslo vyšľaháme. Pridáme múku preosiatu s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec vmiešame postrúhané jablká. Keď sú zdravé, ja ich nešúpem. Dobre premiešame a vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 22 cm.
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňov, 45 - 50 minút. Vyskúšame špajdľou, keď je dole lepkavá, tortu ešte dopečieme.
Upečený korpus necháme vychladnúť. Vrch korpusu odrežeme, aby sme tortu vyrovnali a korpus prerežeme na dva kruhy. Spodná kruh natrieme marhuľovým džemom, ktorým nešetríme, priložíme druhý kruh. ten tiež natrieme džemom, ale už skromnejšie.
Celú tortu, aj boky polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme nasledovne: Smotanu zohrejeme na 75 stupňov, nalejeme ju na polámané kúsky čokolády a miešame do lesklej hmoty. Po stuhnutí nakrájame teplým nožom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty