Neviem prečo Mozart - ale je "brutálne" čokoládová ;-)
Ingrediencie
| Cesto: | ||
| 300 | gramov | múka |
| 200 | gramov | maslo |
| 100 | gramov | hnedý cukor |
| štipka | soľ | |
| Čokoládový krém: | ||
| 250 | gramov | čokoláda |
| 15 | gramov | maslo |
| 40 | gramov | kryštálový cukor |
| 6 | kusov | bielok |
| 400 | millilitrov | šľahačková smotana |
| Jablková zmes: | ||
| 15 | gramov | cukor |
| 150 | gramov | jablko |
| 1 | čajová lyžička | škorica |
| 3 | polievkové lyžice | Amaretto |
Postup
Cesto:
Múku s maslom a hnedým cukrom spracujeme na cesto, ktoré rozdelíme na tri časti. Jednu po druhej ich rozťapkáme po dne od tortovej formy a dáme upiecť (20 - 25 minút pri 150°C), necháme vychladnúť.
Čokoládový krém:
Medzitým rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli, bielka s cukrom (40 g) vyšľaháme na sneh a vyšľaháme šľahačku. Všetky tieto veci pekne spojíme na čokoládový krém.
Jablkový zmes:
Roztopíme maslo (15 g), pridáme jablká nakrájané na kocky, posypeme škoricou a ckurom (15g), necháme skaramelizovať, pridáme Amaretto a necháme zredukovať šťavu.
Jablkovú zmes pridáme do čokoládového krému.
Záverečná fáza - skladanie za pomoci "okraja" z tortovej formy: Na podnos tortový dáme 1 korpus, potrieme 1/2 krému, dáme 2, potrieme druhou polovicou, prikryjeme 3 korpusom. Necháme odležať v chladničke minimálne 2 hodiny. Ozdobíme čokoládou a kakaom. Z chladničky by sme ju mali vytiahnuť cca 1 hod. pred podávaním.
Ďalšie recepty
polohrubú
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
adus, nebol to cement???? ked sa musela použiť vŕtačka
![]()
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nie, len to bola najefektívnejšia metóda ako tam dostať tie sviečky bez toho, aby sa rozlomil ten korpus
![]()
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, vyzerá to veľmi dobre, ale neviem akú múku si použila, hladkú, alebo polohrubú? Ďakujem