
reklama
cvikla nie len ako príloha k jedlu, ale aj na sladko, korpus je ľahký, nadýchaný
Ingrediencie
5 | kusov | vajce |
150 | gramov | kryštálový cukor |
100 | millilitrov | minerálky |
100 | millilitrov | oleja |
1 | kus | cvikla |
300 | gramov | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
500 | millilitrov | smotana na šľahanie |
1 | balík | stužovač šľahačky |
100 | gramov | biela čokoláda |
250 | gramov | mascarpone |
cukríky ozdobné |
Postup
Žĺtky zmiešame s cukrom, pridáme olej, vodu cviklu, ktorú sme deň dopredu uvarili a rozmixovali, múku premiešanú s práš. Do pečiva a nakoniec zľahka primiešane sneh s bielkov.
Smotanu si deň dopredu uvaríme s bielou čokoládou a necháme s chladničke. Potom vyšľaháme tuhú šľahačku, do ktorej zľahka primiešame mascarpone.
Korpus potrieme lekvárom, na to dáme 1/3 plnky. Ostatnou plnkou ozdobíme rezy a posypeme cukríkmi.
Doplňujúce obrázky

Výnos
44 plech 30x40 cm
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule