cvikla nie len ako príloha k jedlu, ale aj na sladko, korpus je ľahký, nadýchaný

Porcie | |
---|---|
Zdroj | vlastný |
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 25 minút |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
5 | kusy | vajce |
150 | gramov | kryštálový cukor |
100 | mililitrov | minerálky |
100 | mililitrov | oleja |
1 | kus | cvikla |
300 | gramov | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
500 | mililitrov | smotana na šľahanie |
1 | balík | stužovač šľahačky |
100 | gramov | biela čokoláda |
250 | gramov | mascarpone |
cukríky ozdobné |
Inštrukcie
Žĺtky zmiešame s cukrom, pridáme olej, vodu cviklu, ktorú sme deň dopredu uvarili a rozmixovali, múku premiešanú s práš. Do pečiva a nakoniec zľahka primiešane sneh s bielkov.
Smotanu si deň dopredu uvaríme s bielou čokoládou a necháme s chladničke. Potom vyšľaháme tuhú šľahačku, do ktorej zľahka primiešame mascarpone.
Korpus potrieme lekvárom, na to dáme 1/3 plnky. Ostatnou plnkou ozdobíme rezy a posypeme cukríkmi.
Postup:
