reklama
cvikla nie len ako príloha k jedlu, ale aj na sladko, korpus je ľahký, nadýchaný
Ingrediencie
5 | kusov | vajce |
150 | gramov | kryštálový cukor |
100 | millilitrov | minerálky |
100 | millilitrov | oleja |
1 | kus | cvikla |
300 | gramov | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
500 | millilitrov | smotana na šľahanie |
1 | balík | stužovač šľahačky |
100 | gramov | biela čokoláda |
250 | gramov | mascarpone |
cukríky ozdobné |
Postup
Žĺtky zmiešame s cukrom, pridáme olej, vodu cviklu, ktorú sme deň dopredu uvarili a rozmixovali, múku premiešanú s práš. Do pečiva a nakoniec zľahka primiešane sneh s bielkov.
Smotanu si deň dopredu uvaríme s bielou čokoládou a necháme s chladničke. Potom vyšľaháme tuhú šľahačku, do ktorej zľahka primiešame mascarpone.
Korpus potrieme lekvárom, na to dáme 1/3 plnky. Ostatnou plnkou ozdobíme rezy a posypeme cukríkmi.
Výnos
44 plech 30x40 cm
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.