reklama

Jahodové makrónky

Pridal/a Oľga Birošová dňa 14. 03. 2022 - 14:12 - Recepty Oľga Birošová
Jahodové makrónky, Zákusky, recept, Oľga Birošová

reklama

Recept s fotopostupom na ružové makrónky s jahodovoým krémom. Určite vyskúšajte tieto makrónky, naozaj potešia. 

Ingrediencie
Cesto:
180 gramov bielok
200 gramov mandľová múka
50 gramov hladká múka
250 gramov práškový cukor
180 gramov kryštálový cukor
  deciliter voda
Plnka:
100 millilitrov smotana na šľahanie 33 %
200 gramov mascarpone
  jahody
  potravinárske farby
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Pripravíme bielky, mandľovu múku, práškový cukor preosejeme. Bielky začneme šľahame na menšom stupni u mňa 3 stupeň do penista. Po častiach pridáme 70 gr kryštál cukor. Šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí.

Zbytok cukru uvaríme v studenej vode na rozvar. Rozvar ešte teplý pomaly pridávame k vyšľahanym bielkom. Mixér spustíme na najvyššie otáčky šľaháme 8-10 minút. Vznikne lesklá bielkova hmota.

Pridáme farbu do potravín u mňa bola červená, premiešame. Varechou zľahka vmiešame do cesta pripravenú zmes múky po častiach nie naraz.

Cukrárske vrecko s rovnou špičkou naplníme pripraveným cestom. Formu na makrónky dáme na plech nastriekame makrónky. Alebo plech vyložíme papierom na pečenie kde si pomocou pohára nakreslite kolieska 3 cm, striekame makrónky.

Plech zopár raz pobúchame po stole, aby sme sa zbavili bubliniek. Necháme 30 uschnúť voľne na plechu.

Rúru predhrejeme na 160 stupňov  vložíme plech, teplotu hneď znížime na 150 stupňov pečieme 18- 20 minút.

Pripravíme plnku počas pečenia. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha pridáme mascarpone, jahody ktoré vidličkou popučíme, došľaháme.

Dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou nanesieme na upečené a vychladené makrónky, ktoré spájame viď nižšie, foto. Dobrú chuť. 

Výnos
40 Porcie3
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 10 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama