Recept s foto postupom na božský koláčik s jahodami. Opäť vrámci hesla, rýchlo a hlavne jednoducho. Dcéra nemôže jahody, syn odmieta, takže polovica koláča bola bez nich, aj tá vraj bola skvelá. Na rovinu dochádza mi fantázia, ako dať dokopy dcérinu histaminovú diéetu a výnimočnú úrodu jahôd a bez čokolády ...

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 50 minút |
Ingrediencie
Korpus: | ||
6 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor (trstinový) |
6 | polievkové lyžice | polohrubá múka (moja bola bezlepková) |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Pudingová náplň: | ||
1 | liter | mlieko |
2 1⁄2 | balíky | Zlatý klas |
2 | kusy | vanilkový cukor (2 čl vanilkovej esencie) |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor (trstinový) |
250 | gramov | jemný tvaroh |
50 | gramov | maslo |
Smotanová náplň: | ||
250 | gramov | mascarpone |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | balík | vanilkový cukor (esencia) |
1 | polievková lyžica | cukor (med) |
Dokončenie: | ||
500 | gramov | jahody |
50 | gramov | horká čokoláda |
Inštrukcie
Korpus:
Upečieme tradičnú piškótu zo 6 vajec. Mne sa osvedčilo, vyšľahať bielka s cukrom do snehu, krátko zašľahať ešte v robote, postupne žltka a už len ručne zľahka primiešať múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dlžka a teplota pečenia závisí od rúry. Mám overenú verziu 180°C cca 25 minút, alebo 210 °C 10 minút. Vyberte si. Korpus necháme vychladnúť a na vrch poukladáme umyté a napoly prerezané jahody.
Pudingová náplň:
Z mlieka cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho primiešame maslo a jemný tvaroh. Teplú hmotu rozotrieme na jahody uložené na korpuse a necháme vychladnúť.
Smotanová náplň:
Šlahačkovú smotanu a s mascarpone a cukrom vyšľaháme do tuha, pozor na prešľahanie a rozotrieme na vychladenú pudingovú náplň. Kľudne môžete použiť len 500 ml šľahačkovej smotany, prípadne ju zahustiť stužovačom.
Na vrch môžeme postrúhať čokoládu.
Postup:







