reklama

Výborný jahodový zákusok

Pridal/a Kamila dňa 13. 06. 2017 - 12:52 - Recepty Kamila
Výborný jahodový zákusok, Zákusky, recept, Kamila

Kamila


reklama

Recept s foto postupom na božský koláčik s jahodami. Opäť vrámci hesla, rýchlo a hlavne jednoducho. Dcéra nemôže jahody, syn odmieta, takže polovica koláča bola bez nich, aj tá vraj bola skvelá. Úsmev Na rovinu dochádza mi fantázia, ako dať dokopy dcérinu histaminovú diéetu a výnimočnú úrodu jahôd a bez čokolády ...

Ingrediencie
Korpus:
6 kusov vajce
6 polievkové lyžice kryštálový cukor
6 polievkové lyžice polohrubá múka
1 čajová lyžička prášok do pečiva
Pudingová náplň:
1 liter mlieko
2 1⁄2 balíky Zlatý klas
2 kusov vanilkový cukor
2 polievkové lyžice kryštálový cukor
250 gramov jemný tvaroh
50 gramov maslo
Smotanová náplň:
250 gramov mascarpone
250 millilitrov šľahačková smotana
1 balík vanilkový cukor
1 polievková lyžica cukor
Dokončenie:
500 gramov jahody
50 gramov horká čokoláda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus: Upečieme tradičnú piškótu zo 6 vajec. Mne sa osvedčilo, vyšľahať bielka s cukrom do snehu, krátko zašľahať ešte v robote, postupne žĺtky a už len ručne zľahka primiešať múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dĺžka a teplota pečenia závisí od rúry. Mám overenú verziu 180°C cca 25 minút, alebo 210 °C 10 minút. Vyberte si. Úsmev Korpus necháme vychladnúť a na vrch poukladáme umyté a napoly prerezané jahody.

Pudingová náplň: Z mlieka, cukru a Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho primiešame maslo a jemný tvaroh. Teplú hmotu rozotrieme na jahody uložené na korpuse a necháme vychladnúť.

Smotanová náplň: Šľahačkovú smotanu a s mascarpone a cukrom vyšľaháme do tuha, pozor na prešľahanie a rozotrieme na vychladenú pudingovú náplň. Kľudne môžete použiť len 500 ml šľahačkovej smotany, prípadne ju zahustiť stužovačom.

Na vrch môžeme postrúhať čokoládu.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

púpavienka, Ut, 13. 06. 2017 - 13:29

Tento si upečiem ked dozrejú jahody, len uvidím čo to so mnou urobí, ale po dlhom čase ma koláč láka.

Kamila, Ut, 13. 06. 2017 - 14:52

No neviem, Tinka nenabrala odvahu vyskusat jahody, ja zase jej dat, jahody su pre Hit - karou tak "vyrazne" ako paradajky.

púpavienka, Ut, 13. 06. 2017 - 15:08

Kamila skúsila som už tri na svojej záhrade, nie úplne bez reakcie ale nič hrozné, ja zatiaľ žiadne jedlo úplne netolerujem. Neodvažila som sa skúsiť tie čo priniesla sestra, predsa len ak ich hned oberiem a rovno zjem sú ešte živé ale potom už sa menia. No a ja som prišla na to už dávnejšie že všetko ovocie môžem ale rovno jesť pri oberaní.

 

dasa_, Ut, 13. 06. 2017 - 15:14

teraz som si spomenula, neskúšala si v minulosti aj zavarať rovno čersvo odtrhnute ovocie bez všetkého? aj bez sterilizácie? Ako to dopadlo?

púpavienka, Ut, 13. 06. 2017 - 15:29

skúšala ale zjedla som len jeden pohárik, neurobilo mi to  jemne šumivé v tom dobre a ja som nakoniec všetko vyhodila, no teraz si uvedomujem že to naozaj mohlo byť dobre ale nie pre mňa, lebo mne vadí všetko čo kvasí a tam predsa len ta nízka fermentácia prebehla.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama