Jahodový zákusok

Popis

Recept s foto postupom na božský koláčik s jahodami. Opäť vrámci hesla, rýchlo a hlavne jednoducho. Dcéra nemôže jahody, syn odmieta, takže polovica koláča bola bez nich, aj tá vraj bola skvelá. Úsmev Na rovinu dochádza mi fantázia, ako dať dokopy dcérinu histaminovú diéetu a výnimočnú úrodu jahôd a bez čokolády ...

Jahodový zákusok - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
50 minút

Ingrediencie

Korpus
6kusyvajec
6polievkové lyžicekryštálový cukor (trstinový)
6polievkové lyžicepolohruba muka (moja bola bezlepková)
1čajová lyžičkaprášok do pečiva
Pudingová náplň
1litermlieka
2 1⁄2balíkyzlaty klas
2kusyvanilkový cukor (2 čl vanilkovej esencie)
2polievkové lyžicekryštálový cukor (trstinový)
250gramovjemný tvaroh
50gramovmasla
Smotanová náplň
250gramovmascarpone
250millilitrovšľahačková smotana
1balíkvanilkový cukor (esencia)
1polievková lyžicacukor (med)
Dokončenie
500gramovjahôd
50gramovhorkej čokolády

Inštrukcie

Korpus:

Upečieme tradičnú piškótu zo 6 vajec. Korpus necháme vychladnúť a na vrch poukladáme umyté a napoly prerezané jahody.

Pudingová náplň:

Z mlieka cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho primiešame maslo a jemný tvaroh. Teplú hmotu rozotrieme na jahody uložené na korpuse a necháme vychladnúť.

Smotanová náplň:

Šlahačkovú smotanu a s mascarpone a cukrom vyšľaháme do tuha, pozor na prešľahanie a rozotrieme na vychladenú pudingovú náplň.

Na vrch môžeme postrúhať čokoládu.

Postup: 

Jahodový zákusok - recept postup 1
Jahodový zákusok - recept postup 2
Jahodový zákusok - recept postup 3
Jahodový zákusok - recept postup 4
Jahodový zákusok - recept postup 5
Jahodový zákusok - recept postup 6
Jahodový zákusok - recept postup 7
Jahodový zákusok - recept postup 8
0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Mňaaaaaaam.

Tento si upečiem ked dozrejú jahody, len uvidím čo to so mnou urobí, ale po dlhom čase ma koláč láka.

No neviem, Tinka nenabrala odvahu vyskusat jahody, ja zase jej dat, jahody su pre Hit - karou tak "vyrazne" ako paradajky.

Kamila skúsila som už tri na svojej záhrade, nie úplne bez reakcie ale nič hrozné, ja zatiaľ žiadne jedlo úplne netolerujem. Neodvažila som sa skúsiť tie čo priniesla sestra, predsa len ak ich hned oberiem a rovno zjem sú ešte živé ale potom už sa menia. No a ja som prišla na to už dávnejšie že všetko ovocie môžem ale rovno jesť pri oberaní.

 

teraz som si spomenula, neskúšala si v minulosti aj zavarať rovno čersvo odtrhnute ovocie bez všetkého? aj bez sterilizácie? Ako to dopadlo?

skúšala ale zjedla som len jeden pohárik, neurobilo mi to  jemne šumivé v tom dobre a ja som nakoniec všetko vyhodila, no teraz si uvedomujem že to naozaj mohlo byť dobre ale nie pre mňa, lebo mne vadí všetko čo kvasí a tam predsa len ta nízka fermentácia prebehla.


Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.