svieži zákusok, vynikajúci na letné dni

Porcie | |
---|---|
Zdroj | ja |
Čas prípravy | 45 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
8 | kusy | vajce (na piškótu) |
8 | polievkové lyžice | kryštálový cukor (na piškótu) |
8 | polievkové lyžice | polohrubá múka (na piškótu) |
4 | polievkové lyžice | kakao (na piškótu) |
2 | polievkové lyžice | olej (na piškótu) |
1 | kus | prášok do pečiva (na piškótu) |
250 | gramov | mascarpone (biely krém) |
150 | millilitrov | smotana na šľahanie |
150 | gramov | biela čokoláda |
250 | gramov | mascarpone (čokoládový krém) |
150 | millilitrov | smotana na šľahanie |
150 | gramov | mliečna čokoláda |
trocha | ovocie | |
1 | kus | tortové želé |
Inštrukcie
Ingrediencie na cesto rozdelíme na polovicu a z každej pripravíme piškótu:
Zz bielkov ušľaháme tuhý sneh, žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom, nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov.
Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie, postup zopakujeme aj s druhou polovicou a necháme vychladnúť.
Na spodný plát natrieme čokoládový krém:
Smotanu vyšľaháme dotuha, čokoládu rozpustíme. Rozpustenú čokoládu vyšľaháme s mascarpone a nakoniec zľahka vmiešame šľahačku. Natrieme na jeden plát piškóty. Priložíme druhú piškótu a natrieme bielym krémom, ktorý si pripravíme rovnako ako čokoládový.
Na vrch naukladáme ovocie /ja dávam maliny, jahody, nektarinky.../ a zalejeme tortovým želé pripraveným podľa návodu na obale.