
melisa | Orechovo-kávové rezy
Vynikajúce rezy na slávnosť, či na nedeľu ku kávičke:))
Cesto na 3 piškóty: | ||
12 | kusov | vajce |
12 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
12 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
12 | polievkové lyžice | mleté orechy |
3 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
Náplň: | ||
800 | millilitrov | mlieko |
2 | kusov | Zlatý klas |
4 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | čajová lyžička | mletá káva |
400 | gramov | maslo |
300 | gramov | práškový cukor |
200 | gramov | čokoládová poleva |
Piškóta: 4 bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, postupne zašľaháme 4 lyžice cukru, 4 žĺtky, jemne zamiešame preosiatu múku s jednou lyžičkou prášku do pečiva a 4 lyžice mletých vlašských orechov.
Takto pripravíme 3 piškóty.
Upečieme na plechu s papierom na pečenie, rozmer 30x40 cm, môže byť aj menší. Teplota 180°C 10-15 minút alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť, papier odstránime.
Plnka: v polovici mlieka rozmiešame zlaté klasy a múku, vlejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Maslo rovnakej teploty vyšľaháme s cukrom, po častiach pridáme vychladnutý krém a mletú čiernu kávu.
Plnku rozdelíme na polovicu. Trochu odložíme na potretie vrchnej piškóty.
Prvú piškótu natrieme polovicou plnky, priložíme druhú piškótu, natrieme druhú polovicu plnky a priložíme poslednú piškótu. Jemne pritlačíme.
Potrieme tenkou vrstvou odloženej plnky a polejeme čokoládovou polevou. Odložíme do chladu, aby rezy stuhli. Ideálne je na 12 hodín. Pokrájame horúcim zúbkovým nožom na rezy.
Dobrú chuť!
Áno, idú tam aj žĺtky, doplnené do postupu, ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Melisa, idú tam i žĺtka?