Vynikajúce rezy, na slávnosť, či na nedeľu ku kávičke:))

Porcie | |
---|---|
Zdroj | internet a moje recepty |
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | 15 minút |
Celkový čas | 1 hod, 15 minút |
Ingrediencie
Cesto na 3 piškóty: | ||
12 | kusy | vajce |
12 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
12 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
12 | polievkové lyžice | mleté orechy |
3 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
Náplň: | ||
800 | millilitrov | mlieko |
2 | kusy | Zlatý klas |
4 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | čajová lyžička | mletá káva |
400 | gramov | maslo |
300 | gramov | práškový cukor |
200 | gramov | čokoládová poleva |
Inštrukcie
Piškóta: 4 bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, postupne zašľaháme 4 lyžice cukru, 4 žĺtky, jemne zamiešame preosiatu múku s jednou lyžičkou prášku do pečiva a 4 lyžice mletých vlašských orechov. Takto pripravíme 3 piškóty. Upečieme na plechu s papierom na pečenie, rozmer 30x40 cm, môže byť aj menší. Teplota 180°C 10-15 minút alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť, papier odstránime.
Plnka: v polovici mlieka rozmiešame zlaté klasy a múku, vlejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Maslo rovnakej teploty vyšľaháme s cukrom, po častiach pridáme vychladnutý krém a mletú čiernu kávu.
Plnku si rozdelíme na polovicu. Trochu odložíme na potretie vrchnej piškóty.
Prvú piškótu natrieme polovicou plnky, priložíme druhú piškótu, natrieme druhú polovicu plnky a priložíme poslednú piškótu. Jemne pritlačíme. Potrieme tenkou vrstvou odloženej plnky a polejeme čokoládovou polevou. Odložíme do chladu, aby rezy stuhli. Ideálne je na 12 hodín. Pokrájame horúcim zúbkovým nožom na rezy.
Dobrú chuť!