Svieža ovocná roláda s pudingovým krémom.
Korpus: | ||
5 | kusov | vajce |
7 | polievkové lyžice | cukor krupica |
7 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | voda |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Náplň: | ||
300 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | Zlatý klas |
120 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
150 | gramov | maslo |
300 | gramov | mrazená lesná zmes |
Poleva: | ||
100 | gramov | biela čokoláda |
Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu, jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme. Rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 15-20 minút alebo podľa potreby. Po krátkom vychladnutí zrolujeme aj s papierom.
Plnka: z mlieka, zlatého klasu a vanilky uvaríme hustý puding. Pod potravinárskou fóliou necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Maslo rovnakej teploty s cukrom vyšľaháme a po častiach pridáme vychladnutý puding.
Plnenie: Roládu rozbalíme, papier odstránime a potrieme plnkou, posypeme mrazeným ovocím a zrolujeme. Trochu plnky si odložíme na potretie hotovej rolády. Povrch polejeme rozpustnou bielou čokoládovou polevou a ozdobíme podľa fantázie.
Odložíme do chladu, aby stuhla. Pokrájame horúcim zúbkovým nožom na rezy.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.
Hrnčekové kakaové palacinky
Slavka K | Hrnčekové palacinky
Hrnčekové kakaové palacinky
U nás veľmi obľúbené, vláčne kakaové, palacinky, deti ich majú veľmi radi. Hrnček používam väčší cca 400 ml.