Jednoduchá alternatíva na nakladanú kapustu ak nemáme súdok.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
Ingrediencie na kilo kapusty: | ||
1 | kilogram | biela kapusta |
20 | gramov | soľ |
2 | gramov | rasca |
1 | gram | čierne korenie celé |
2 | kusy | bobkový list |
trocha | kôpor | |
1 | kus | jablko |
Inštrukcie
Postrúhanú kapustu premiešame so soľou, rascou, korením a necháme postáť asi 1 a pol hodiny.
Fľaše predhrejeme v rúre. Na dno každej fľaše dáme trocha kôpru a tlačíme kapustu. Do prostriedku dáme bobkový list a štvrť jabĺčka a dotlačíme do plna až vyteká šťava
Fľaše uzatvoríme a dáme na teplé miesto kysnúť.
Kysne približne 4-5 týždňov. Keď je vykysnuté, odložíme do chladu.
Mala som 10 kg vyšlo mi 13 fliaš.