
NikushkaSA | Panenka s brusnicovou omáčkou
Vynikajúca panenka
350 | gramov | bravčová panenka |
trocha | rozmarín | |
trocha | soľ | |
trocha | korenie štyroch farieb | |
deciliter | smotana na šľahanie | |
5 | čajové lyžičky | brusnice |
Panenku si umyjeme, posypeme soľou, čerstvo namletým korením a rozmarínom.
Celú okorenenú panenku si dáme na panvicu kde sme si dali trochu olivového oleja. Panenku opekáme zo všetkých strán. Stupeň prepečenia si každý zvolí sám, ako má kto rád (rare, medium, well).
Upečenú panenku vyberieme na dosku a necháme 10 minút odstáť, až potom ju nakrájame. Vo výpeku si spravíme omáčku zo zaváraných brusníc, smotany, soli a korenia.
Mäso podávame s omáčkou a pečenými zemiakmi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Recept na výborný nedeľný obed z kuracích pŕs. Vďaka marináde so sojovou omáčkou budú ozaj výborné.
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...