
NikushkaSA | Panenka s brusnicovou omáčkou
Vynikajúca panenka
Ingrediencie
350 | gramov | bravčová panenka |
trocha | rozmarín | |
trocha | soľ | |
trocha | korenie štyroch farieb | |
deciliter | smotana na šľahanie | |
5 | čajové lyžičky | brusnice |
Postup
Panenku si umyjeme, posypeme soľou, čerstvo namletým korením a rozmarínom.
Celú okorenenú panenku si dáme na panvicu kde sme si dali trochu olivového oleja. Panenku opekáme zo všetkých strán. Stupeň prepečenia si každý zvolí sám, ako má kto rád (rare, medium, well).
Upečenú panenku vyberieme na dosku a necháme 10 minút odstáť, až potom ju nakrájame. Vo výpeku si spravíme omáčku zo zaváraných brusníc, smotany, soli a korenia.
Mäso podávame s omáčkou a pečenými zemiakmi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Fazuľový guláš
dasa_ | Fazuľový guláš
Fazuľový guláš
Veľmi výdatná polievka, s pečivom poslúži aj ako hlavný chod
Cuketové lečo s klobásou
Kamila | Cuketové lečo s klobásou
Cuketové lečo s klobásou
Rýchly letný obed, keď treba cuketu spotrebovať a aj chlapa presvedčiť, že lepší obed ešte nejedol. Cuketa je ľahšie stráviteľná ako paprika.