
NikushkaSA | Panenka s brusnicovou omáčkou
reklama
Vynikajúca panenka
Ingrediencie
350 | gramov | bravčová panenka |
trocha | rozmarín | |
trocha | soľ | |
trocha | korenie štyroch farieb | |
deciliter | smotana na šľahanie | |
5 | čajové lyžičky | brusnice |
Postup
Panenku si umyjeme, posypeme soľou, čerstvo namletým korením a rozmarínom.
Celú okorenenú panenku si dáme na panvicu kde sme si dali trochu olivového oleja. Panenku opekáme zo všetkých strán. Stupeň prepečenia si každý zvolí sám, ako má kto rád (rare, medium, well).
Upečenú panenku vyberieme na dosku a necháme 10 minút odstáť, až potom ju nakrájame. Vo výpeku si spravíme omáčku zo zaváraných brusníc, smotany, soli a korenia.
Mäso podávame s omáčkou a pečenými zemiakmi.
Výnos
2 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Brokolicové fašírky
Alica7 | Brokolicové fašírky
Brokolicové fašírky
Chutné a zdravé zeleninové fašírky s brokolicou a mrkvou.
Jednoduchá a rýchla jahodová dreň
dasa_ | Jahodová dreň
Jednoduchá a rýchla jahodová dreň
Jednoduchý a veľmi rýchly spôsob spracovania jahôd, ktorý poteší najmä všetky deti.