
NikushkaSA | Panenka s brusnicovou omáčkou
Vynikajúca panenka
Ingrediencie
350 | gramov | bravčová panenka |
trocha | rozmarín | |
trocha | soľ | |
trocha | korenie štyroch farieb | |
deciliter | smotana na šľahanie | |
5 | čajové lyžičky | brusnice |
Postup
Panenku si umyjeme, posypeme soľou, čerstvo namletým korením a rozmarínom.
Celú okorenenú panenku si dáme na panvicu kde sme si dali trochu olivového oleja. Panenku opekáme zo všetkých strán. Stupeň prepečenia si každý zvolí sám, ako má kto rád (rare, medium, well).
Upečenú panenku vyberieme na dosku a necháme 10 minút odstáť, až potom ju nakrájame. Vo výpeku si spravíme omáčku zo zaváraných brusníc, smotany, soli a korenia.
Mäso podávame s omáčkou a pečenými zemiakmi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Slavka K | Hubová praženica
Jednoduchá praženica z čerstvých húb
Čo s čerstvo nazbieranými hubami? Šup s nimi do jednoduchej hubovej praženice.
Tvarohový koláč s jablkami
dasa_
Tvarohový koláč s jablkami
Tvarohový koláč s jablkami je dokonalým spojením chutí – krehké maslové cesto, vrstva sladkého džemu, šťavnaté strúhané jablká a bohatý tvarohový k