
nepečená torta
1 | plechovka | ovocie |
4 | čajové lyžičky | ovocná pálenka |
250 | millilitrov | šľahačka |
1 | polievková lyžica | cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | balík | dlhé piškóty |
Ja som robila z kompótu.
Z ovocia zlejeme nálev, necháme ho odkvapkať a pokrájame na menšie kúsky.
Do nálevu prilejeme alkohol. Na dno menšieho menšieho kastrólika alebo misky vložíme alobal alebo fóliu, rozložíme vrstvu ovocia a piškótami, ktoré sme zľahka namočili do sirupu s alkoholom, obložíme steny nádoby.
Piškóty postavíme ako plot. Ovocie na dne potrieme husto ušľahanou šľahačkou s cukrom a zakryjeme piškótami.
Potom znova vrstvíme ovocie, šľahačku, piškóty a tak ďalej, až do vyčerpania prísad. Vrchná vrstva by mala byť z piškót alebo ovocia. Šarlotu vložíme do chladničky a najmenej10 hodín ju chladíme.
Potom pomocou alobalu Šarlotu vyklopíme na podnos, povrch ozdobíme šľahačkou, kúskami ovocia a nastrúhanou čokoládou.
Namiesto šľahačky môžeme použiť aj vanilkový dezert v prášku alebo iné práškové krémy, ktoré len3 minúty šľaháme v studenom mlieku. Neobsahujú takmer žiadny tuk, sú husté a dlho držia.
Ďalšie recepty
My zatiaľ deti nemáme, takže vydrží, kým nestuhne, ale musím ja odolávať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no deti s tym nic nemaju, to JA NEVYDRZIIIM
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No tak to musí byť fajné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Toto vyzerá optimisticky ! Junior ide mať narodky, bude rodinná sešlosť, vyskúúúšam!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Uz bola seslost? Co nove, ozvi sa, prosim.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
podobne robim s kyslou smotanou, no u nas to v chladnicke nevydrzi dlhsie ako pol hodiny