Tvarohové šišky

Popis

Fašiangy začali... Rýchle, jednoduché a bez kysnutia.Skúsila som vymeniť zdravšie suroviny v pôvodnom recepte a vydarilo sa.

Tvarohové šišky - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
50 minút

Ingrediencie

250gramovtvaroh
250gramovpolohrubá špaldová múka
2kusyvajce
2polievkové lyžiceum
1polievková lyžicacitrónová kôra
1polievková lyžicapráškový trstinový cukor + na posypanie
1čajová lyžičkasóda bicarbóna,štipka soli
dzem podla chuti
olej na vysmážanie

Poznámky

Šišky nie sú vôbec mastné, tvaroh a špaldová múka nevpijú toľko tuku.

Inštrukcie

Suroviny spolu spracujeme na hladké cesto, ktoré necháme 15 mim. odpočinúť. Vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska do ktorých palcom urobíme v strede jamku. Vysmážame z obidvoch strán ( najprv s tou jamkou dole ) do ružova. Vyberieme a necháme na papierovej servítke aby vsiakol tuk. Podávame posypané cukrom s džemom, penou, šľahačkou...podľa chuti, kto má čo rád.

Komentáre

Vyzerajú skveleÁnoPoužívaš celorznú špaldovú múku či klasickú?

Tu som použila klasickú špaldovú, viac používam špaldové múky celozrnné ale do všetkého sa podľa mňa nehodia nakoľko sú tmavé a nevedela som si predstaviť šišky ako žemle... aj tieto boli trochu tmavšie a hutnejšie.

Mária, super to vyzerá, určite vyskúšam:) Robíš fakt zaujímavé receptyÁno


Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.