Fašiangy začali... Rýchle, jednoduché a bez kysnutia. Skúsila som vymeniť zdravšie suroviny v pôvodnom recepte a vydarilo sa.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 50 minút |
Ingrediencie
250 | gramov | tvaroh |
250 | gramov | špaldová múka celozrnná polohrubá |
2 | kusy | vajce |
2 | polievkové lyžice | rum |
1 | polievková lyžica | citrónová kôra |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
štipka | soľ | |
1 | polievková lyžica | trstinový cukor mletý |
Ostatné: | ||
džem | ||
olej | ||
trocha | práškový cukor |
Inštrukcie
Suroviny spolu spracujeme na hladké cesto, ktoré necháme 15 mim. odpočinúť.
Vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska do ktorých palcom urobíme v strede jamku.
Vysmážame z obidvoch strán ( najprv s tou jamkou dole ) do ružova.
Vyberieme a necháme na papierovej servítke aby vsiakol tuk.
Podávame posypané cukrom s džemom, penou, šľahačkou...podľa chuti, kto má čo rád.
Poznámky
Šišky nie sú vôbec mastné, tvaroh a špaldová múka nevpijú toľko tuku.