Tvarohové šišky

Popis

Fašiangy začali... Rýchle, jednoduché a bez kysnutia.Skúsila som vymeniť zdravšie suroviny v pôvodnom recepte a vydarilo sa.

Tvarohové šišky - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
50 minút

Ingrediencie

250gramovtvaroh
250gramovpolohrubá špaldová múka
2kusyvajce
2polievkové lyžiceum
1polievková lyžicacitrónová kôra
1polievková lyžicapráškový trstinový cukor + na posypanie
1čajová lyžičkasóda bicarbóna,štipka soli
dzem podla chuti
olej na vysmážanie

Inštrukcie

Suroviny spolu spracujeme na hladké cesto, ktoré necháme 15 mim. odpočinúť. Vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska do ktorých palcom urobíme v strede jamku. Vysmážame z obidvoch strán ( najprv s tou jamkou dole ) do ružova. Vyberieme a necháme na papierovej servítke aby vsiakol tuk. Podávame posypané cukrom s džemom, penou, šľahačkou...podľa chuti, kto má čo rád.

Poznámky

Šišky nie sú vôbec mastné, tvaroh a špaldová múka nevpijú toľko tuku.

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Vyzerajú skveleÁnoPoužívaš celorznú špaldovú múku či klasickú?

Tu som použila klasickú špaldovú, viac používam špaldové múky celozrnné ale do všetkého sa podľa mňa nehodia nakoľko sú tmavé a nevedela som si predstaviť šišky ako žemle... aj tieto boli trochu tmavšie a hutnejšie.

Mária, super to vyzerá, určite vyskúšam:) Robíš fakt zaujímavé receptyÁno

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.