
Hamka, ňamka...ak lúbite syrečky(sun)
120 | gramov | olomoucké syrečky |
80 | gramov | Romadur |
80 | gramov | maslo |
1 | kus | zemiak |
1 | polievková lyžica | horčica |
trocha | petržlenová vňať | |
trocha | mleté čierne korenie | |
1 | kus | cibuľa |
3 | strúčiky | cesnak |
trocha | mletá červená paprika |
Olomoucké tyčinky s romadurom roztlačíme vidličkou. Pridáme zmaknuté maslo, najemno postrúhaný zemiak a spolu vymiešame. Ochutíme horčicou, nadrobno nasekanou petrž.vňaťou a ml.č.korením.
Do ochutenej masy vmiešame nadrobno pokrájanú cibuľu s prelisovaným cesnakom...premiešame.
Tatarák posypeme ml.č.sladkou paprikou a odložíme min. na 20 minút do chladničky. Podávame na tmavom chlebe. V origoš recepte je aj soľ, ale ja nedávam...syrečky sú dosť slané.
Božské to aj je, len treba vyskúšať tá troška smrádečku
zo syrečkov(môže sa to robiť aj z nich, nie len z tyčiniek)stojí zato
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Lia, dnes večer idem na to , všetky ingrediencie nakúpené
, aj tie smradľavé
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mňaaaaam, toto vyzerá božsky ...