reklama

Čokoládová torta so snehom a broskyňami

Pridal/a Kamila dňa 02. 03. 2016 - 16:33 - Recepty Kamila
Čokoládová torta so snehom a broskyňami, Torty, recept, Kamila

reklama

Konečne sa mi podarila užasná snehová vrstva na koláči. Korpus je v štýle brownies, ale bez múky.

Ingrediencie
  Korpus:
200 gramov horká čokoláda
125 gramov maslo
5 kusov vajce
3⁄4 hrnček cukor
  štipka soľ
Sneh:
4 kusov bielok
1 hrnček cukor krupica
  štipka soľ
2 čajové lyžičky ocot
1 polievková lyžica Zlatý klas
1 plechovka broskyňový kompót
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou a necháme chvíľu vychladnúť. Z bielok, cukru a soli vyšľaháme tuhý sneh. Žltka vmiešame k čokoláde, prešľahala som ich chvíľu. Do čokoládovej hmoty vmiešame najprv trochu snehu a potom túto hmotu zľahka spojíme so snehom. Pečieme v okrúhlej vymastenej forme (moja mala cca 24c) pri teplote cca 180°C cca 25 minút. Korpus krásne vyrastie, ale po chvíli rýchle spadne, je to v poriadku.

Keď je korpus v polovici pečenia, môžeme začať pripravovať sneh. Bielky vyšľaháme do peny, preložíme nad paru, vo vhodnej nádobe, postupne prišľaháme po lyžiciach cukor. Sneh nad parou šľaháme cca 3 minúty. Potom ešte šľaháme bez pary, dosť dlho, kým nebude dostatočne tuhý. Úsmev Na nižších otáčkach primiešame ocot a na záver zľahka kukuričný škrob.

Na ešte horúci korpus, rozložíme plátky broskyňového kompótu na ne rozotrieme pripravený sneh, v bohatých vlnách. Pečieme cca 15 minút pri teplote cca 180C, kym nechyti pekne sfarbenie. Ešte som ho nechala 5 minút dosušiť vo vypnutej rúre.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

M.á.r.i.a, Št, 03. 03. 2016 - 08:19

Ten sneh sa Ti naozaj vydaril, celá ta tortička vyzerá úžasne a chutne, len zahryznúť Tlieskam. Pri príprave snehovej perinky je hlavne potrebná trpezlvosť a Ty si ju evidentne mala, super Áno

Kamila, Št, 03. 03. 2016 - 12:32

No keby si ma pri nej pocula nadavat. Hambím saSneh v tom bol nevinne, len som sa na seba zlsotila co som to vlastne vydumala. Ale uz aspon viem, ze sa ta snehova perinka da upiect, lebo doteraz mi zakazdym splasla, hned po vybrani z rury.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama