Makovo biela torta

Popis

je chutná, svieža a tiež skvele vyzerá

Makovo biela torta - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojvlastný
Čas prípravy
1 hod, 40 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
Celkový čas
2 hod, 25 minút

Ingrediencie

5kusyvajec
160gramovhl. múky
200gramovmletý mak
160gramovkryš. cukor
3decilitremlieka
1balíkprás.do peciva
I plnka
300millilitrovmlieka
1balíkčokoládový puding
150gramovnutela
II. plnka
500millilitrovšľahačky RAMA alebo HOLE
na ozdobu

Inštrukcie

Mletý mak zalejeme horúcim mliekom a necháme schladiť.

Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme mak namočený v mlieku, múku s práškom do pečiva a nakoniec to všetko zmiešame so snehom.

Pečieme pri 160-180 stupňov 45 min. Necháme vychladiť a rozrežeme na 3 časti.

Plnka  I. :

Uvaríme puding a ešte do teplého vmiešame nutelu. Občas premiešame až vychladne.

Plnka II. :

Šľahačky vyšľaháme do tuha.

Korpus rozrežeme na 3 časti plníme plnka I, potom plnka II. A všetko ešte raz.

Zvyškom šľahačky potrieme celú tortu a ozdobíme podľa fantázie.

 

Postup: 

Makovo biela torta - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Tá plnka síce nevyzerá z nutely a čokoládového pudingu. Ale celkove to vyzerá skvele, isto vyskúšam... len krém vymením skôr za tvarohový.Úsmev

áno je tam a vyzdvihne chuť šľahačky, skús to je to ozaj OK

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.