Schwarzwaldská čerešnová torta

Popis

Veľmi chutná letná torta pre každú príležitosť, tradičná nemecká špecialita
Schwarzwaldská čerešnová torta - recept

Zhrnutie

Porcie
kúskov
Čas prípravy
3 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
3 hod

Ingrediencie

170gramovpráškového cukru
8kusyvajec
100gramovhery/smetolu
4polievkové lyžicekakaa
150gramovpolohrubej múky
1⁄2balíkprášku do pečiva
3polievkové lyžicesolamylu
700gramovvišnového/čerešnového kompótu
350millilitrovšťavy z kompótu
150millilitrovvody
1balíkzlatého klasu
1balíksmetafixu
900millilitrovšľahačkovej smotany
1balíkvanilkového cukru

Inštrukcie

Šľaháme Heru so žĺtkami, práškovým cukrom a kakaom, pridáme múku so Solamylom a práškom do pečiva. Vyšľaháme z bielok sneh a ručne ho vmieame do cesta. Nalejeme do vymastenej formy a pečieme pri teplote 200° asi pol hodinu. Necháme tortu vychladiť a rozrežeme na dva alebo tri pláty, ktoré pokropíme trochou vody z kompótu. Kompót zcedíme a varíme šťavu z kompótu s vodou a Zlatým klasom, a troškou rumu, kým nezhustne. Vmiešame čerešne/višne (pár pekných si odložíme na ozdobu) a dáme na cesto ako plnku (navrch už nie). Vyšľáme šľahačku s vanilkovým cukrom aj trochou práškového a môžme pridať aj stužovač. Medzi pláty na želatínu natrieme šlahačku, a takisto ňou potrieme vrch a boky torty, Ozdobíme postrúhanou čokoládou a zvyšnými čerešnami/višnami.

Postup: 

Schwarzwaldská čerešnová torta - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

poznam,peciem len troska pozmeneny recept mam.Namiesto kompotu pouzivam
Amarenu je ozaj super Slnko

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok