Recept s fotopostupom na výbornú a jednoduchú tortičku pre všetkých milovníkov čokolády a čerešní.

Korpus: | ||
100 | gramov | maslo |
100 | gramov | horká čokoláda |
2 | polievkové lyžice | kakao |
3 | kusov | vajce |
60 | gramov | cukor |
60 | gramov | polohrubá múka (moja bola bezlepková) |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
300 | gramov | čerešne (môže byť aj kompót) |
Náplň: | ||
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
250 | gramov | jemný tvaroh |
1 | kus | vanilkový cukor |
Korpus:
Maslo s čokoládou roztopíme a necháme vychladnúť. Vajíčka vyšľaháme s cukrom. Už len ručne primiešame čokoládovú hmotu a na záver múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.
Čerešne umyjeme, odkôstkujeme, najlepšie vopred, zmiešame s 1 ČL kukuričného škrobu a pridáme k cestu, ktoré rozotrieme do formy.
Pečieme v tortovej forme (moja mala 24 cm) vystlanej papierom na pečenie, ja som nemala ale zišlo by sa.
Boky vymastíme a vysypeme kakaom. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 35 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou, prípadne otestujeme korpus so špáradlom. Korpus necháme vychladnúť.
Tvarohovo smotanová náplň:
Šľahačku s vanilkou vyšľaháme do tuha, pozor na prešľahanie. A už len ručne primiešame jemný tvaroh, ak máte radi sladšie pridajte práškový cukor 1PL.
Z vychladeného korpusu dáme dole papier na pečenie, preložím na servírovací tanier, obopneme bočným rafikom a rozotrieme smotanovú náplň. Dáme stuhnúť na pár hodín do chladničky.











- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte