Svieža ovocná torta

Popis

Výborná pochúťka na oslavu i na nedeľu!

Svieža ovocná torta - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod, 10 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
1 hod, 50 minút

Ingrediencie

3kusyvajcia (korpus)
5polievkové lyžicejemný kryštálový cukor
5polievkové lyžicepolohruba muka
1polievková lyžicavoda
1polievková lyžicarastlinný olej
1čajová lyžičkaprášok do pečiva
1polievková lyžicaholandské kakao
200millilitrovjahody (čerstvé, kompót) plnka
200millilitrovkyslá pochúťková smotana
200millilitrovsmotana na šľahanie 33 %
1kussmetafix Dr. Oetker
20gramovželatína prášková Dr. Oetker
100millilitrovvoda
 trochapraskovy cukor
1kustortové želé jahodové (povrch)
1kusšľahačka v prášku Dr. Oetker (ozdobenie)
ovocie-banány, ríbezle, jahody(do plnky)

Inštrukcie

Postup:

Korpus: 

bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu, olej a preosiate kakao. Upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme. Priemer 24 cm. Teplota 180°C 25 minút. Údaje sú orientačné. Necháme vychladnúť.

Plnka:

jahodové pyré si pripravíme pomocou ponorného mixéra, z čerstvých alebo mrazených jahôd, môžeme použiť aj jahodový kompót, ktorý precedíme. Primiešame kyslú smotanu, smotanu na šľahanie vyšľahanú so smetafixom a práškový cukor podľa chuti. 100 ml vody privedieme do varu, odstavíme a vsypeme želatínu, ktorú za stáleho miešania rozpustíme. Vlejeme do pripravenej jahodovej zmesi a dôkladne premiešame. 

Korpus zbavíme šupky, ktorá sa vytvorila pri pečení. Vrátime naspäť do formy a pomocou alobalu vytvoríme mantinel, ktorý bude prevyšovať formu. Poukladáme ovocie. Začíname banánmi od vonkajšieho okraja a ďalej ukladáme ovocie, ktoré máme k dispozícii, ríbezle, jahody, maliny. Nanesieme jahodovú plnku a dáme stuhnúť do chladničky na 2 až 3 hodiny.

Želé si pripravíme v 400 ml vody podľa návodu. Ja som použila Jahodové tortové želé (z Lidlu). Želé miešame do mierneho vychladnutia a pomocou lyžice nanášame postupne na stuhnutú plnku. Želé použijeme aké máme k dispozícii, môže byť Tortové želé červené Dr. Oetker.

Na dokončenie použijeme práškovú šľahačku a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Dobrú chuť!

Postup: 

Svieža ovocná torta - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok