
Veľmi rada pečiem túto maškrtku, lebo sa po nej len tak zapráši.
6 | kusov | vajce |
8 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
8 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | studená voda |
trocha | prášok do pečiva | |
200 | gramov | ríbezľový džem |
250 | millilitrov | voda |
100 | gramov | kryštálový cukor |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
20 | gramov | prášková želatína |
350 | millilitrov | šľahačková smotana |
2 | kusov | stužovač šľahačky |
250 | gramov | jemný tvaroh |
1 | plechovka | jahodový kompót |
1 | plechovka | broskyňový kompót |
Piškótová roláda:
6 bielkov so štipkou soli vyšľaháme do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, pridáme po jednom žĺtky, 8 lyžíc múky s práškom do pečiva a 2 lyžice vody. Upečieme na papieri na pečenie /väčší plech/. Zvinieme na roládu. Necháme vychladnúť, odstránime papier, potrieme džemom a znovu zvinieme. Pokrájame asi na 1 cm kúsky.
Misu vyložíme potravinárskou fóliou, pokvapkáme šťavou z kompótu a uložíme rolády na spodok a na boky. Zvyšné rolády uložíme na plnku.
Plnka: uvaríme 250 ml vody so 100 g kryšt. cukru a citrónovou šťavou. Necháme chladnúť. Do vlažného pridáme želatínu, miešame kým sa nerozpustí a necháme vychladnúť. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačmi dotuha. Pridáme vymiešaný tvaroh, scedené jahody, nadrobno pokrájané scedené broskyne a vychladnutý želatínový sirup. Môžeme pridať aj práškový cukor podľa chuti. /Ovocie môže byť aj čerstvé/
Touto zmesou zalejeme rolády v mise a na povrch uložíme zvyšné rolády. Uložíme do chladničky, pokým nestuhne, asi 3-4 hodiny. Vyklopíme a podávame. Dobrú chuť!
Ďalšie recepty
melisa, vyrobila si mi chuť na sladké:) vyzerá to veľmi dobre.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Si dobrá, keď tebe treba vyrábať chuť na sladké Moja je permanetná.
Tiež by som si dala takú tortičku. Doma robím málo ovocných, lebo dvaja akékoľvek ovocie v koláči odmietajú a dva druhy sa mi robiť nechce.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Treba vyskúšať, nie je to nič náročné, ja pečiem každý týždeň, u nás by nebol bez pečenia víkend.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Celá príprava trvá asi 45 minút, nie 5. Ďakujem.