reklama

Ovocná šarlota

Pridal/a melisa dňa 07. 06. 2013 - 15:13 - Recepty melisa
Ovocná šarlota, Torty, recept, melisa

reklama

Veľmi rada pečiem túto maškrtku, lebo sa po nej len tak zapráši.

Ingrediencie
6 kusov vajce
8 polievkové lyžice kryštálový cukor
8 polievkové lyžice polohrubá múka
2 polievkové lyžice studená voda
  trocha prášok do pečiva
200 gramov ríbezľový džem
250 millilitrov voda
100 gramov kryštálový cukor
1 polievková lyžica citrónová šťava
20 gramov prášková želatína
350 millilitrov šľahačková smotana
2 kusov stužovač šľahačky
250 gramov jemný tvaroh
1 plechovka jahodový kompót
1 plechovka broskyňový kompót
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Piškótová roláda:

6 bielkov so štipkou soli vyšľaháme do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, pridáme po jednom žĺtky, 8 lyžíc múky s práškom do pečiva a 2 lyžice vody. Upečieme na papieri na pečenie /väčší plech/. Zvinieme na roládu. Necháme vychladnúť, odstránime papier, potrieme džemom a znovu zvinieme. Pokrájame asi na 1 cm kúsky.

Misu vyložíme potravinárskou fóliou, pokvapkáme šťavou z kompótu a uložíme rolády na spodok a na boky. Zvyšné rolády uložíme na plnku.

Plnka: uvaríme 250 ml vody so 100 g kryšt. cukru a citrónovou šťavou. Necháme chladnúť. Do vlažného pridáme želatínu, miešame kým sa nerozpustí a necháme vychladnúť. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačmi dotuha. Pridáme vymiešaný tvaroh, scedené jahody, nadrobno pokrájané scedené broskyne a vychladnutý želatínový sirup. Môžeme pridať aj práškový cukor podľa chuti. /Ovocie môže byť aj čerstvé/

Touto zmesou zalejeme rolády v mise a na povrch uložíme zvyšné rolády. Uložíme do chladničky, pokým nestuhne, asi 3-4 hodiny. Vyklopíme a podávame. Dobrú chuť!

Výnos
16 Porcie
Celkový čas
5 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

melisa, Pi, 07. 06. 2013 - 15:17

Celá príprava trvá asi 45 minút, nie 5. Ďakujem.

Dzeny, Po, 10. 06. 2013 - 13:24

melisa, vyrobila si mi chuť na sladké:) vyzerá to veľmi dobre. Áno

Kamila, Po, 10. 06. 2013 - 14:17

Si dobrá, keď tebe treba vyrábať chuť na sladké Úsmev Moja je permanetná. Veľký úsmev
Tiež by som si dala takú tortičku. Doma robím málo ovocných, lebo dvaja akékoľvek ovocie v koláči odmietajú a dva druhy sa mi robiť nechce.

melisa, Po, 10. 06. 2013 - 14:51

Treba vyskúšať, nie je to nič náročné, ja pečiem každý týždeň, u nás by nebol bez pečenia víkend.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama