
Mám vždy v mraziaku vývar či už mäsový ale častejšie zeleninový, ten si robím zo zvyškou zeleniny...
1 | kus | mrkva |
1⁄2 | kus | petržlen |
1 | plátok | zeler |
1⁄4 | kus | kaleráb |
1⁄2 | hrnček | hrášok |
1 | liter | zeleninový vývar |
1 | kus | vajce |
2 | polievkové lyžice | mlieko |
1 | štipka | soľ |
1 | polievková lyžica | olej |
Zeleninu si ľubovoľne nakrájam a chvíľku orestujem na oleji, zalejem trochou vody a nechám do chrumkava uvariť. Prilejem zeleninový vývar a nechám prehriať - nevarím aby mi istala zelenina chrumkavá,nie rozvarená. Podľa chuti dosolím, okerením, niekedy pridám chilli alebo sójovú omáčku. zeleninu môžeme použiť podľa svojej chua čo je po ruke.
Vajíčko dobre rozšľahám s mliekom a soľou, nalejem na trochu vymastenú panvicu a opečiem ako palacinku, zrolujem a nakrájam - pridám na tanieri do polievky
Zeleninový vývar si zvyknem uvariť zo zvyškou zeleniny - keď čistím zeleninu najprv ju dobre umyjem a aj šupky dám variť, hlúbiky z karfiolu, brokolice,húb, pridám cibuľu, cesnak....osolím, dám bobkový list a guličky korenia nového,čierneho - varím aspoň 2 hod. . Precedím a dám naorcujem do nádobiek a dám zamraziť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šúľance s makom
Alica7 | Šúľance s makom
Šúľance s makom
Výborné mäkkučké šúľance si môžete pripraviť aj s orechmi.
Jemná bábovka
Alica7
Jemná bábovka
Jemná bábovka, recept je do menšej bábovkovej formy Ø18 cm.