
reklama
Rýchlovka keď nás prepadne chuť na sladké.
Ingrediencie
370 | gramov | polohrubá múka |
180 | gramov | trstinový cukor |
1 | kus | prášok do pečiva |
380 | millilitrov | voda |
80 | millilitrov | olej |
1 | čajová lyžička | vanilková esencia |
3 | polievkové lyžice | džem |
50 | millilitrov | šľahačková smotana |
80 | gramov | čokoláda |
Postup
Vo vode zamiešam olej a vanilkovú esenciu (ja som dala 1 PL pomarančovej vody).
Preosejem múku s práškom do pečiva, zamiešam do nej cukor, zalejem vodou a dobre spolu vymiešam.
Vylejem do vymastenej formy (priemer 24 cm) a dám do vyhriatej rúry na 180 st. pečiem 40 min. - odskúšam špilkou či je upečený.
Ešte teplý popichám špilkou a potriem trochu vodou rozriedeným džemom, použila som domáci ríbezľový. Nechám vychladnúť a potriem čokoládovou ganache - zohrejem smotanu, pridám čokoládu a vymiešam na hladkú hmotu.
Výnos
12 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty