Čo uvariť cez týždeň: polievku s mäsovými guľkami, kurací stroganov a krútený koláč Betka Mokos , Kamila, fidorka | Koláž: Naničmama.sk Čo uvariť cez týždeň: polievku s mäsovými guľkami, kurací stroganov a krútený koláč Nestrácajte čas vymýšľaním, pozrite sa, či vám niečo nepadne do oka ak áno, uvarte:) Čítať viac
Čo uvariť cez týždeň? Krémovú polievku, koláč pre lenivcov, granadír alebo fašírku s hubami Kamila Čo uvariť cez týždeň? Krémovú polievku, koláč pre lenivcov, granadír alebo fašírku s hubami Čo hodiť do hrnca? Čo upiecť? Vyberáme recepty na celý týždeň. Čítať viac
Dasa
Polievky
Fazuľková polievka s letnou zeleninou
Keď máte fazuľku a málo fanúšikov tejto strukoviny, možno to uhráte s takouto polievku.
Čas prípravy: 55 minút
Prejsť na recept
Brokolicovo-zemiakový krém
Pár kvalitných surovín a korenín urobia z obyčajnej polievky skutočnú delikatesu.
Čas prípravy: 1 hodina
Prejsť na recept
Hlavné jedlá
Rezne nakyslo
Kôrpor buď milujete alebo nenávidíte. Ak patríte k tým, ktorým vôňa a chuť kôpru neprekáža, rozhodne sa oplatí uvariť si toto jedlo.
Čas prípravy: 1 hodina
Prejsť na recept
Kuracie prsia s broskyňou a syrom
Kuracie prsia s broskyňou a syrom je takmer národné jedlo Slovákov. Pripraviť ho možno aj trochu inak, menej tradične a oveľa efektnejšie.
Čas prípravy: 30 minút
Prejsť na recept
Kuracia dobrota z plechu
(Ilustračný obrázok. Zdroj: Pixabay.com)
Aj keď k pôvodnému receptu nemáme fotografiu, predstavujeme si to nejako takto. Nevyzerá to zle, čo poviete?
Čas prípravy: 45 minút
Prejsť na recept
Paella
(Ilustračný obrázok. Zdroj: Pixabay.com)
Receptov na paellu je množstvo. Vyskúšajte špecialitu španielskej kuchyne.
Čas prípravy: 1 hodina
Prejsť na recept
Ryža s kuracím mäsom a brokolicou
Ľahká a dobrota plná zeleniny vás vytrhne z biedy keď nemáte čas a kapacitu na zložité jedlá.
Čas prípravy: 45 minút
Prejsť na recept
Losos s cuketovým ragú
Absolútna rýchlovka, ktorá poteší všetkých milovníkov rýb.
Čas prípravy: 20 minút
Prejsť na recept
Zapekaná plnená zelenina
Plniť môžete rôzne druhy zeleniny a hotové jedlo môžete podávať ako predjedlo, hlavné jedlo alebo ako chuťovku.
Čas prípravy: 70 minút
Prejsť na recept
Cuketa so šalotkou a strúhankou
Teplý šalát môžete podávať ako hlavné jedlo alebo ako prílohu.
Čas prípravy: 25 minút
Prejsť na recept
Sladkosti a dezerty
Žemľovka so slivkami a tvarohom
Jablkovú žemľovku pozná každý. Ale skúšali ste už slivkovú? Ak nie, tak smelo do toho, je to veľmi dobrý nápad.
Čas prípravy: 1 hodina
Prejsť na recept
Laskonky s malinami
Laskonky pozná každý. Vyskúšajte "modernejšiu" verziu s lieskovcami, malinami a mascarpone.
Čas prípravy:
Prejsť na recept
Rýchlý cheesecake s čučoriedkami
Žiadna veda to nie je. Dobrý cheesecake pripravíte raz dva, nemusíte byť žiadny expert na dezerty.
Čas prípravy:
Prejsť na recept
Tip na konzervovanie
Ajvar
Za tento úžasný vynález vďačíme srbskej kuchyni. Pripravuje sa z paprík, baklažánu, cesnaku, čili a výborne poslúži ako nátierka alebo dip.
Čas prípravy: 1 h 45 m
Prejsť na recept