reklama

Dojedáte?

balalajka , 28. 12. 2020 - 11:46

reklama

Zemiakový šalát sa ako zvyčajne nedožil u nás Štefana.

A ako zvyčajne pošli ako prvé Sublimujúce koláčiky (https://nanicmama.sme.sk/drobne-pecivo/kakaove-sublimujuce-sa-kolaciky). Tohoročné dostali upgrade v podobe čierneho kakaa a vyzerali ako Oreo. Bez krému samozrejme. Za nimi hneď vzali za svoje mamine vanilkové rožteky. Joj a moje 5* bratislavské rožteky s makovou plnkou. Naši nazvali rožteky prštekmi, bo boli takej veľkosti ako malíček predškoláka, toľko sa mi s nimi chcelo babrať na Štedrý deň. Chichocem sa

Zo štedrovečernej večere nám zostala ešte kapustnica a oplátky. Oplátky len preto, bo ich chránim pred zrakmi ostatných (moje, moje , len a len MOJE) a asi aj preto, že som ich mala 6 balíčkov a navrch aj dvoje trubičky Váľam sa od smiechu po podlahe.

Uvažujem však, že nejak spotrebujem aj "suché" do novej podoby a pretvorím ich na niečo krémovitejšie k Silvestru. Chichocem sa

A čo vy? Pojedli ste všetko, či sa chystáte na vymýšľanie punčových guliek, tiramisu pohárov alebo nepečených tort ako ja? Veľký úsmev

 

Pozrite si aj


reklama


reklama

Kamila, Po, 28. 12. 2020 - 12:55

NIč neostalo, ani sladké, ani jedlo, a nechce sa mi variť  .... Mám v špajze Marlenku, v zálohe na Silvestra, ale určite ma voľajaké pečenie neminie a samozrejme ani varenie.Hambím saMomentálen som vo fáze, že potrebujem vééľa svetla, stále mi je málo.

balalajka, Ut, 29. 12. 2020 - 08:52

Ja som tak nedeľu odkladala veci, čo už boli odložené na nedeľu a využívala rýchlo rýchlo slniečko. Škoda, že vydržalo len do obeda a poobede už sa oškaredilo. Snáď dnes to vydrží dlhšie ako do 12tej.

dasa_, Po, 28. 12. 2020 - 13:06

No veru, dojedáme, dojedáme. Klasika, prvý deň po sviatkoch bývajú cestoviny s hubovou omáčkou. Lebo je robím na štedrý deň a nikdy sa nezje.

Zatial najviac ostalo u nás medovníkov, ale to len preto, že som piekla 4x. Uvažujem nad guličkami. Tam sa dá všetko skryť.

Kapustnicu máme tiež, ale to je úmysel, zjeme na silvestra, to vôbec neriešim. A oplatok máme tiež ešte asi 3 alebo 4 balenia. Ale to len preto, že sa nám ich nejak veľa zišlo, na poslednú chvíľu sme dostali ďalšie

balalajka, Ut, 29. 12. 2020 - 08:57

Medovníky som ktorýsi rok jedla ešte na Veľkú noc, ale to bolo neplánovane - dobre ukryté Veľký úsmev.

Doma som predostrela, že cestoviny s hríbovou omáčkou - že OK, môžem urobiť. Decká si tie cestoviny dajú s kečupom a manžel tú omáčku s chlebom. Ale ja by som si teda taký originál dala. A mám veru veliké šampiony v chladničke, možno aj dnes sa dokopem niečo urobiť z nich - už som videla s parmezánom a ryžou zapekané, aj tie by som si dala.

A oplátky - tých nie je nikdy dosť. U nás jedny včera padli Hambím sa. Inak - utiešam sa, že ak ich chrumem len také bez medu, je to menej kalorické ako zmastiť tanier koláčov. Musím to prevážiť, koľko toho schrumkám Veľký úsmev.

dan-cula, Po, 28. 12. 2020 - 15:03

samozrejme,že dojedáme..

kapustnicu som varila tak aby bolo aj na Sivestra,oblátky som si narobila aby bolo dosť,suché tiež som nakoniec robila tak nech čosi ostane na koniec roku..lebo robím stále ešte aj 31-ho a k tomu zastupujem aj kolegynku takže absolutne nemám chuť riešiť varenie a pečenie na 31.12a 1.1.

bude ako bude..

balalajka, Ut, 29. 12. 2020 - 09:00

No toto celkom dobre chápem - to bude ako bude.

Ja som sa tak k Vianociam postavila. Mama sa ma pýtala, keďže som ešte do stredy makala, že či v stredu poobede stíham, či upratujem, či netreba niečo a ja hore pupkom (uťahaná z roboty) pri TV som mala oči zavreté a uvažovala, čo vypustiť z nárokov, aby to nejak "bolo". A bolo. A keby bolo pekne, ešte aj na hodinku biku vydá. Ale pekne nebolo, tak som sa ani nesnažila. Veľký úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama