reklama

Moje nepodarené zázvorníky

Pridal/a milenas dňa 14. 12. 2009 - 00:43

Fidorka nepochopím ako ich môžeš mať také pekné Tlieskam Pozri sa na tie moje nepodarky - hoci sú dobréChichocem sa Tie spodné sú zo včerajška a menšie dnešné. Ale aj tie sa mi rozlialiPlačem Najprv sú pekné a potom sa takto rozpleštia Chichocem sa Neviem kde robím chybu!


reklama


reklama

Komentáre

fidorka, Po, 14. 12. 2009 - 11:52

ja tu fotku ešte nemám,budem ich robiť tento týždeň,potom dodám,ale poradím ti fintu.
Vyhrej si rúru na 190-200st.šupni tam plech s koláčmi a hneď to stíš na 175st.O päť minút ich vyber,aj keď sa ti budú zdať surové a nechaj na plechu vychladnúť,oni "dojdu" a budú mäkučké a fajnovučké.
Ale opakujem sa stále znova-takto to robím ja,moja rúra ale pečie oveľa silnejšie ako ostatné...možno tebe bude treba vyhriať na 200-210st.ty si poznáš ako sa ti pečie v nej.
Takto "rozliate" môžu byť z málo vyhriatej rúry.A na boku by mali byť také popraskané,to nie je na závadu,to sú pravé ďumbierniky také...Slnko

milenas, Po, 14. 12. 2009 - 15:26

Možno máš pravdu, ale ja som ich piekla asi na tých 19Ost. potom som to znížilaÚsmev No mám túto trúbu asi rok a zdá sa mi, že zospodu pečie asi viac, preto dávam pekáč trochu vyššie aby mi neprihoreliPrekvapenie Prvá várka je už zjedená, mužovi chutia aj takéto Chichocem sa Včera som robila z dvoch dávok, takže mám v chladničke 15 bielkov a čo s nimi??? Hoďte dievky nejaký receptík na snehovo-kokosové pusinkyTlieskam

fidorka, Po, 14. 12. 2009 - 15:32

a bielkový suchár nerobievaš?Lia tu dala dobrý recept,ja ho robievam aj s kakaom aj bez kakaa
a na snehové pusinky ti môžem dať večer recept,teraz nie som doma.

milenas, Po, 14. 12. 2009 - 15:36

Neviem, nepoznám to, hoci som už čítala nejaké receptyÚsmev A ako to chutí? Priblíž mi to prosím. A večer hoď ten receptík Mrkám Díky Slnko

fidorka, Po, 14. 12. 2009 - 15:44

na suchár si vyšľaháš bielka s cukrom,môžeš dať buď hladkú múku,alebo maizenu a pridáš tam zmes rôznych orechov.Pečie sa vo forme na srnčí chrbát,alebo v bábovkovej forme.Po vychladnutí sa nakrája a rozloží na plech a suší v rúre.Je to tvrdé ako chlebový suchár,ale veľmi chutné,u nás to "ide na dračku".
Alebo môžeš spraviť aj tortu Pavlovova...večer ti to napíšem.

lia6, Po, 14. 12. 2009 - 16:22

Tento suchár ide na dračku aj u nás-je skvelýÁno Slnko

fidorka, Po, 14. 12. 2009 - 16:29

Lia,my dve by sme si mali otvoriť nejakú cukráreň,čo povieš?Len by to chcelo poriadne premyslieť,kto bude s našimi chalanmi,lebo tí keby tam nabehli...ratujte sa zákazníci,nemali by sme ani čo predávaťVeľký úsmev Chichocem sa
A čo robí pekárnička,pečie dobre,pokračuješ v skúšaní?

lia6, Po, 14. 12. 2009 - 16:46

A vieš, že som o tom rozmýšľala...otvoriť si také niečo...My sme asi nejak prepojenéPrekvapenie -myslím, že to by sa nejak zvládlo...s tými našimi šibalmi...spravil by to nejaký detský kútik s ručnými prácami...môj malý je do toho pafPohoda dnes má pekárnička voľno...robila som slané praclíky a tie Tvoje vanilkové rožky-treba zmenu, nemusím stále len viedenské...ale v sobotu máme prvú zabíjačku, tak určite spravím minimálne tri druhy chleba(nás je ako hadvovChichocem sa ), no a ešte chcem ten Tvoj perník-teda, aspoň myslím, že ten recept je od TebaSlnko

fidorka, Po, 14. 12. 2009 - 16:54

no super!Ty si tuším naštartovaná ako perpetum mobile Chichocem sa ,ja stíham tak úrady obehať,navariť,poprať zrátať obyvateľov bytu,či sme všetci doma a keď nikto nechýba,môžeme ísť akurát tak spať.Ale cez víkend to aj u nás začne,tá "pravá panika"Chichocem sa

lobelka, Po, 14. 12. 2009 - 16:31

Áno ano, tento suchar robievam aj ja a je naozaj na 1*. Robievala som cisto z vlasskych orechov, tento rok skusim aj z trosku oprazenych lieskovcov

fidorka, Po, 14. 12. 2009 - 16:43

aj mandle a kešu orechy sú tam výborné...ale niekedy nedávam ani žiadne a tiež chutia Úsmev

lia6, Po, 14. 12. 2009 - 11:58

Tiež si myslím, že to bude teplotou, ale veď nejdú na výstavu...stačí, že sú hamkové, no nie?Slnko

adus, Po, 14. 12. 2009 - 12:49

Teda mňa skôr uchvátil ten advenťák - si robila sama alebo kúpený?

milenas, Po, 14. 12. 2009 - 18:41

Adus advenťák je poskladaný z domácich zásob Váľam sa od smiechu po podlahe Základný košík je z Quelle, venček je starý rozobratý a doplnený somarinkami, čo som našla domaChichocem sa No mám zlepšovák na sviečky: všimni si ich. Sú to držiaky na servítky a v nich je vopchatý umelý čajový kahanček z Baumaxu. Je to super na batérky (muž sa vytešuje, že mu nesmradím sviečkami), lebo ja to takto svietim každý večer Chichocem sa

adus, Po, 14. 12. 2009 - 20:41

Je fakt úžasný. Tie sviečky boli vlastne to prvé, čo mi padlo do oka, je to ozaj taký zvláštny detail!

milenas, Po, 14. 12. 2009 - 21:08

Ďakujem, som rada, že sa ti páčiSlnko


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama