
melisa | Banánovo-broskyňový tunel
Ingrediencie
5 | kusov | vajce |
120 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1⁄4 | balík | prášok do pečiva |
250 | gramov | jemný tvaroh |
200 | millilitrov | kyslá smotana |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | kus | stužovač šľahačky |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
2 | kusov | banán |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | kus | broskyňový kompót |
1 | kus | šľahačka v prášku |
150 | millilitrov | mlieko |
Postup
Piškóta: bielky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme žĺtky, múku s práškom do pečiva, vodu, kakao. Upečieme na papieri na pečenie a necháme vychladnúť.
Plnka: tvaroh, kyslú smotanu, cukor a vanilkový cukor zmiešame. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom a zmiešame s tvarohovou zmesou.
Z piškóty odkrojíme 1/4 a zvyšnou vyložíme formu srnčieho chrbta tak, aby prečnievala. Potrieme tenkou vrstvou plnky a položíme banány, natrieme znovu krémom a zakryjeme prečnievajúcou časťou piškóty. Znovu natrieme krém a uložíme broskyne, znovu krém a prikryjeme odkrojenou časťou piškóty. Na povrch vyšľaháme práškovú šľahačku s mliekom.
Odložíme na niekoľko hodín do chladu, vyklopíme pokrájame, ozdobíme šľahačkou a podávame.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Segedínsky guláš
Slavka K
Segedínsky guláš
Tradičná klasika, ktorá sa nikdy neomrzí.
Špenátové halušky
Alica7
Špenátové halušky
Výborné špenátové halušky, ktoré môžeme podávať ako prílohu k mäsu,, s tvarohom a opečnou slaninou alebo syrovou omáčkou.