reklama

Broskyňové rezy s mascarpone

Pridal/a Valika475 dňa 31. 05. 2015 - 07:34 - Recepty Valika475
Broskyňové rezy s mascarpone, Zákusky, recept, Valika475

Valika475 | Broskyňové rezy s mascarpone


reklama

Výborný broskyňový koláč s pudingovo smotanovou náplňou s kyslou smotanou a šľahačkou na vrchu.

Ingrediencie
  Korpus:
5 kusov vajce
150 gramov kryštálový cukor
250 gramov polohrubá múka
1 kus prášok do pečiva
150 millilitrov olej
150 millilitrov voda
Plnka 1:
750 plechovky broskyňový kompót
  marhuľový lekvár
Plnka 2:
900 millilitrov mlieko
3 balíky Zlatý klas
500 millilitrov kyslá smotana
100 gramov kryštálový cukor
250 gramov mascarpone
Šľahačka:
250 millilitrov smotana na šľahanie
4 balíky vanilkový cukor
1 balík stužovač šľahačky
100 gramov práškový cukor
Dokončenie:
100 gramov čokoláda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vlažnú vody, múku premiešanú s práškom do pečiva a nakoniec z ľahká primiešame sneh z bielkov. Pečieme pri 200´C 30 min.

Plnka 1: Cesto po upečení necháme vychladnúť, potrieme lekvárom a naukladáme broskyne pokrájané na tenšie plátky.

Plnka 2: Z mlieka, cukru, vanilky a Zlatých klasov uvaríme puding a ešte do teplého zamiešame kyslú smotanu. Navrstvíme na broskyne a necháme vychladnúť.

Šľahačka: Zo smotany na šľahanie urobíme šľahačku. Pridáme vanilkový cukor a stužovač.

Zvlášť vyšľaháme mascarpone s cukrom a pomaly spojíme so šľahačkou. Túto hmotu dáme na vychladnutú pudingovú hmotu a posypeme strúhanou čokoládou.

Výnos
44 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama