
Valika475 | Broskyňové rezy s mascarpone
Výborný broskyňový koláč s pudingovo smotanovou náplňou s kyslou smotanou a šľahačkou na vrchu.
Korpus: | ||
5 | kusov | vajce |
150 | gramov | kryštálový cukor |
250 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | prášok do pečiva |
150 | millilitrov | olej |
150 | millilitrov | voda |
Plnka 1: | ||
750 | plechovky | broskyňový kompót |
marhuľový lekvár | ||
Plnka 2: | ||
900 | millilitrov | mlieko |
3 | balíky | Zlatý klas |
500 | millilitrov | kyslá smotana |
100 | gramov | kryštálový cukor |
250 | gramov | mascarpone |
Šľahačka: | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
4 | balíky | vanilkový cukor |
1 | balík | stužovač šľahačky |
100 | gramov | práškový cukor |
Dokončenie: | ||
100 | gramov | čokoláda |
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vlažnú vody, múku premiešanú s práškom do pečiva a nakoniec z ľahká primiešame sneh z bielkov. Pečieme pri 200´C 30 min.
Plnka 1: Cesto po upečení necháme vychladnúť, potrieme lekvárom a naukladáme broskyne pokrájané na tenšie plátky.
Plnka 2: Z mlieka, cukru, vanilky a Zlatých klasov uvaríme puding a ešte do teplého zamiešame kyslú smotanu. Navrstvíme na broskyne a necháme vychladnúť.
Šľahačka: Zo smotany na šľahanie urobíme šľahačku. Pridáme vanilkový cukor a stužovač.
Zvlášť vyšľaháme mascarpone s cukrom a pomaly spojíme so šľahačkou. Túto hmotu dáme na vychladnutú pudingovú hmotu a posypeme strúhanou čokoládou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty