Broskyňové rezy s mascarpóne

Popis

je svieži a výborne chutí

Broskyňové rezy s mascarpóne - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojmôj výtvor
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

5kusyvajec
150gramovkryš.cukor
250gramovpolohr.múky
1kuspráčok do pečiva
150millilitrovoleja
150millilitrovvlažnej vody
750plechovkybroskyňový kompót
marhuľový lekvár
900millilitrovmlieka
3balíkyzlaty klas
500millilitrovkyslej smotany
100gramovkryš.cukor
250gramovmascarpone
250millilitrovsmotany na šľahanie
4balíkyvanikovy cukor
1balíkstužovač na šľahačku
100gramovpráš cukor
čokoláda na ozdobu

Inštrukcie

Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme olej, vody, múku premiešanú s práškom do pečiva a nakoniec z ľahká primiešame sneh z bielkov. Pečieme pri 200´C 30 min.

Cesto po upečení necháme vychladnúť, potrieme lekvárom a naukladáme pokrájane broskyne na tenšie plátky.

V mlieka, cukru, vanilky a zlatých klasov uvaríme puding a ešte do teplého zamiešame kyslú smotanu. Navrstvíme na broskyne a necháme vychladnúť,

Zo smotany na šľahanie urobíme šľahačku. Pridáme vanilky a stužovač.   Zvlášť vyšľaháme mascarpóne s cukrom a pomaly spojíme so šľahačkou. Túto hmotu dáme na vychladnutú pudingovú hmotu a posypeme strúhanou čokoládou.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.