je svieži a výborne chutí

Porcie | |
---|---|
Zdroj | môj výtvor |
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
5 | kusy | vajce |
150 | gramov | kryštálový cukor |
250 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | prášok do pečiva |
150 | millilitrov | olej |
150 | millilitrov | voda |
750 | plechovky | broskyňový kompót |
marhuľový lekvár | ||
900 | millilitrov | mlieko |
3 | balíky | Zlatý klas |
500 | millilitrov | kyslá smotana |
100 | gramov | kryštálový cukor |
250 | gramov | mascarpone |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
4 | balíky | vanilkový cukor |
1 | balík | stužovač šľahačky |
100 | gramov | práškový cukor |
100 | gramov | čokoláda |
Inštrukcie
Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme olej, vlažnú vody, múku premiešanú s práškom do pečiva a nakoniec z ľahká primiešame sneh z bielkov. Pečieme pri 200´C 30 min.
Cesto po upečení necháme vychladnúť, potrieme lekvárom a naukladáme pokrájane broskyne na tenšie plátky.
V mlieka, cukru, vanilky a zlatých klasov uvaríme puding a ešte do teplého zamiešame kyslú smotanu. Navrstvíme na broskyne a necháme vychladnúť,
Zo smotany na šľahanie urobíme šľahačku. Pridáme vanilky a stužovač. Zvlášť vyšľaháme mascarpóne s cukrom a pomaly spojíme so šľahačkou. Túto hmotu dáme na vychladnutú pudingovú hmotu a posypeme strúhanou čokoládou.