reklama

Svieža broskyňová roláda

Pridal/a Kamila dňa 08. 11. 2019 - 10:11 - Recepty Kamila
Svieža broskyňová roláda, Zákusky, recept, Kamila

Kamila


reklama

Recept s fotopostupom na výbornú ovocnú roládu. Opäť vrámci hesla jednoducho a rýchlo. Úsmev

Ingrediencie
Korpus:
6 kusov vajce
6 polievkové lyžice kryštálový cukor
6 polievkové lyžice špaldová múka celozrnná
1⁄2 balík prášok do pečiva
Tvarohová náplň:
250 gramov mascarpone
250 gramov jemný tvaroh
1 kus vanilkový cukor
Plnenie:
1 plechovka broskyňový kompót
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus:

Asi vám postačí aj piškóta z 5 tich vajec. Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko zašľaháme po jednom žltka a už len ručne zľahka primiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie cca 20 minút pri teplote cca 180°C alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Po upečení, ešte z horúceho korpusu dáme dole papier na pečenie a s stým istým papierom, kropus zrolujemem a necháme vychladnúť.

Náplň:

Mascarpone vyšľaháme s vanilkovým cukrom a už len krátko primiešame tvaroh.

Ak by ste robili korpus z piatich vajec, môžete do náplne pridať ešte jeden tvaroh, ale mascarpone šľahať aj so 180 ml smotany na šľahanie, ak chcete mať bohatšiu náplň.Úsmev

Plnenie

Broskyne nakrájame na tenké plátky. Korpus rozbalíme potrieme krémom a na vrch v jednej vrstve rozložíme broskyne a opatrne zrolujeme. Dáme schladiť na pár hodín do chladničky. Úsmev

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama