Popis
Recept s fotopostupom na výbornú ovocnú roládu. Opäť vrámci hesla jednoducho a rýchlo.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 40 minút |
Ingrediencie
Korpus | ||
6 | kusy | vajíčok |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
6 | polievkové lyžice | celozrná špaldová (alebo obyč. alebo bezlepková) múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
tvarohová náplň | ||
250 | gramov | macsarpone |
250 | gramov | jemnýtvaroh |
1 | kus | vanilkový cukor |
Plnenie | ||
1 | plechovka | broskyňový kompót |
Inštrukcie
Korpus:
Asi vám postačí aj piškóta z 5 tich vajec. Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko zašľaháme po jednom žltka a už len ručne zľahka primiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie cca 20 minút pri teplote cca 180°C alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Po upečení, ešte z horúceho korpusu dáme dole papier na pečenie a s stým istým papierom, kropus zrolujemem a necháme vychladnúť.
Náplň:
Mascarpone vyšľaháme s vanilkovým cukrom a už len krátko primiešame tvaroh.
Ak by ste robili korpus z piatich vajec, môžete do náplne pridať ešte jeden tvaroh, ale mascarpone šľahať aj so 180 ml smotany na šľahanie, ak chcete mať bohatšiu náplň.
Plnenie
Broskyne nakrájame na tenké plátky. Korpus rozbalíme potrieme krémom a na vrch v jednej vrstve rozložíme broskyne a opatrne zrolujeme. Dáme schladiť na pár hodín do chladničky.
Postup:









- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť