Kamila
Recept s fotopostupom na výbornú ovocnú roládu. Opäť vrámci hesla jednoducho a rýchlo. ![]()
Ingrediencie
| Korpus: | ||
| 6 | kusov | vajce |
| 6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
| 6 | polievkové lyžice | špaldová múka celozrnná |
| 1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
| Tvarohová náplň: | ||
| 250 | gramov | mascarpone |
| 250 | gramov | jemný tvaroh |
| 1 | kus | vanilkový cukor |
| Plnenie: | ||
| 1 | plechovka | broskyňový kompót |
Postup
Korpus:
Asi vám postačí aj piškóta z 5 tich vajec. Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko zašľaháme po jednom žltka a už len ručne zľahka primiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie cca 20 minút pri teplote cca 180°C alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Po upečení, ešte z horúceho korpusu dáme dole papier na pečenie a s stým istým papierom, kropus zrolujemem a necháme vychladnúť.
Náplň:
Mascarpone vyšľaháme s vanilkovým cukrom a už len krátko primiešame tvaroh.
Ak by ste robili korpus z piatich vajec, môžete do náplne pridať ešte jeden tvaroh, ale mascarpone šľahať aj so 180 ml smotany na šľahanie, ak chcete mať bohatšiu náplň.![]()
Plnenie
Broskyne nakrájame na tenké plátky. Korpus rozbalíme potrieme krémom a na vrch v jednej vrstve rozložíme broskyne a opatrne zrolujeme. Dáme schladiť na pár hodín do chladničky. ![]()
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Obrátené bravčové rezne
Slavka K
Obrátené bravčové rezne
Fotorecept na chutné a šťavnaté obrátené rezne z bravčového karé, pečené v rúre. Potešia na večeru alebo víkendový obed.
Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
dasa_ | Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
Hrnčekový perníkový koláč s čokoládou
Rýchly a šťavnatý hrnčekový perník s kompótom - marhuľovým, jablkovým...