reklama

Efektný višňový rez

Pridal/a Kamila dňa 17. 10. 2019 - 21:32 - Recepty Kamila
Efektný višňový rez, Zákusky, recept, Kamila

reklama

Vynikajúca kombinácia kakaového korpusu so smotanovo višňovými náplňami

Ingrediencie
  Korpus:
7 kusov vajce
7 polievkové lyžice trstinový cukor
3 polievkové lyžice karob
4 polievkové lyžice špaldová múka celozrnná
1⁄2 balík prášok do pečiva
Smotanová náplň:
250 gramov mascarpone
250 millilitrov smotana na šľahanie
250 gramov jemný tvaroh
1 kus vanilkový cukor
Višňová náplň:
1 kus višňový kompót
40 gramov Zlatý klas
Želé:
2 balíky číre želé
2 polievkové lyžice kryštálový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus:

Bielky s cukrom vyšľaháme do snehu, krátko po jednom zašľaháme žĺtka. A už len ručne zľahka primiešame zmiešané, preosiate - múku, karob alebo kakao a prášok do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 180°C cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Necháme vychladnúť.

Višňová náplň:

Kompót scedíme. cca 200 ml šťavy si odložíme na želé. Zyšok šťavy doplníme vodou do cca 400 ml objemu a zahustíme škrobom, rozmiešaným v časti tekutiny. Uvaríme "kašu", do vriacej vyspeme višne a ešte krátko povaríme. za občasného miešania necháme vychladnúť

Smotanová náplň:

 Mascarpone so smotanou na šľahanie a cukrom vyšľaháme do tuha. Začíname na nižších otáčkach, postupne zvyšujeme, pozor však na prešľahanie. Na záver už len ručne primiešame tvaroh. 

Plnenie:

Korpus preložíme na plech. Náplň preložíme do zdobiaceho vrecka, na konci odstrihneme širší otvor a robíme šikmé pásy na vychladený korpus. Do druhého vrecka naložíme vychladenú višňovú náplň a robíme pásy pomedzi smotanovú náplň. Ideálne by bolo ak by sme vyplnili aj kraje, aby nám želé "neutieklo".

Želé pripravíme podľa návodu na obale, asi ho budeme potrebovať 500 ml, tomu prispôsobime aj želé,. Pripravíme ho podľa návodu na obale, šťavu z kompótu dolejeme do objemu 500 ml vodou. Želé  v správnom okamihu nalejeme na naplnený korpus, tak aby sme prekryli celú plechu. Mne akosi rýchlo tuhlo, tak to nebolo až také dokonalé akoby som si predstavovala.

Doplňujúce poznámky

Ja som Korpus piekla na veľkom plechu, ale plnila som len časť korpusu v malom plechu, lebo dvaja stravníci, nemusia, nemôžu višňovú náplň, oni malo len smotanový krém. Dávkovanie by vám však malo vystačiť na celý plech,dúfam ;) Ja som ešte z višňovej náplne robila poháre.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

M.á.r.i.a, Št, 17. 10. 2019 - 22:04
Vyzerá to veľmi dobre a moc jedleeee. Zabudla si napísať koľko kakaa do korpusu
Dzeny, Pi, 18. 10. 2019 - 11:28

No tak toto je super... vyzerá to úžasne. Ja asi začnem piecť, alebo čo:D Perfektné! 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama