Efektný višňový rez

Popis

Vynikajúca kombinácia kakaového korpusu so smotanovo višňovými náplňami

Efektný višňový rez - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

Korpus
7kusyvajec
7polievkové lyžicetrstinový cukor
3polievkové lyžicekakao (karob)
4polievkové lyžicecelozrna špaldová múka (alebo obyč,)
1⁄2balíkprášok do pečiva
Smotanová náplň
250gramovmacsrapone
250millilitrovsmotana na šľahanie
250gramovjemný tvaroh
1kusvanilkový cukor
Višňová náplň
1kusvišňový kompót
40gramovkukuričný škrob (zlatý klas)
Želé
2balíkyčíre želé
2polievkové lyžicekryštálový cukor

Inštrukcie

Korpus:

Bielky s cukrom vyšľaháme do snehu, krátko po jednom zašľaháme žĺtka. A už len ručne zľahka primiešame zmiešané, preosiate - múku, kakao a prášok do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 180°C cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Necháme vychladnúť.

Višňová náplň:

Kompót scedíme. cca 200 ml šťavy si odložíme na želé. Zyšok šťavy doplníme vodou do cca 400 ml objemu a zahustíme škrobom, rozmiešaným v časti tekutiny. Uvaríme "kašu", do vriacej vyspeme višne a ešte krátko povaríme. za občasného miešania necháme vychladnúť

Smotanová náplň:

 Mascarpone so smotanou na šľahanie a cukrom vyšľaháme do tuha. Začíname na nižších otáčkach, postupne zvyšujeme, pozor však na prešľahanie. Na záver už len ručne primiešame tvaroh. 

Plnenie:

Korpus preložíme na plech. Náplň preložíme do zdobiaceho vrecka, na konci odstrihneme širší otvor a robíme šikmé pásy na vychladený korpus. Do druhého vrecka naložíme vychladenú višňovú náplň a robíme pásy pomedzi smotanovú náplň. Ideálne by bolo ak by sme vyplnili aj kraje, aby nám želé "neutieklo".

Želé pripravíme podľa návodu na obale, asi ho budeme potrebovať 500 ml, tomu prispôsobime aj želé,. Pripravíme ho podľa návodu na obale, šťavu z kompótu dolejeme do objemu 500 ml vodou. Želé  v správnom okamihu nalejeme na naplnený korpus, tak aby sme prekryli celú plechu. Mne akosi rýchlo tuhlo, tak to nebolo až také dokonalé akoby som si predstavovala.

Poznámky

Ja som Korpus piekla na veľkom plechu, ale plnila som len časť korpusu v malom plechu, lebo dvaja stravníci, nemusia, nemôžu višňovú náplň, oni malo len smotanový krém. Dávkovanie by vám však malo vystačiť na celý plech,dúfam ;) Ja som ešte z višňovej náplne robila poháre.

Postup: 

Efektný višňový rez - recept postup 1
Efektný višňový rez - recept postup 2
Efektný višňový rez - recept postup 3
Vaše hodnotenie: Žiadne
4.333335
Priemer: 4.3 (3 hlasy)

Komentáre

Vyzerá to veľmi dobre a moc jedleeee. Zabudla si napísať koľko kakaa do korpusu

Ešte že ťa mám. ;)

No tak toto je super... vyzerá to úžasne. Ja asi začnem piecť, alebo čo:D Perfektné! 

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok