
Kamila | Efektný višňový rez
Vynikajúca kombinácia kakaového korpusu so smotanovo višňovými náplňami
Ingrediencie
Korpus: | ||
7 | kusov | vajce |
7 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
3 | polievkové lyžice | karob |
4 | polievkové lyžice | špaldová múka celozrnná |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Smotanová náplň: | ||
250 | gramov | mascarpone |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
250 | gramov | jemný tvaroh |
1 | kus | vanilkový cukor |
Višňová náplň: | ||
1 | kus | višňový kompót |
40 | gramov | Zlatý klas |
Želé: | ||
2 | balíky | číre želé |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Postup
Korpus: Bielky s cukrom vyšľaháme do snehu, krátko po jednom zašľaháme žĺtky. A už len ručne zľahka primiešame zmiešané, preosiate - múku, karob alebo kakao a prášok do pečiva.
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 180°C cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Necháme vychladnúť.
Višňová náplň: Kompót scedíme. cca 200 ml šťavy si odložíme na želé. Zvyšok šťavy doplníme vodou do cca 400 ml objemu a zahustíme škrobom, rozmiešaným v časti tekutiny.
Uvaríme "kašu", do vriacej vysypeme višne a ešte krátko povaríme. za občasného miešania necháme vychladnúť
Smotanová náplň: Mascarpone so smotanou na šľahanie a cukrom vyšľaháme do tuha. Začíname na nižších otáčkach, postupne zvyšujeme, pozor však na prešľahanie. Na záver už len ručne primiešame tvaroh.
Plnenie: Korpus preložíme na plech. Náplň preložíme do zdobiaceho vrecka, na konci odstrihneme širší otvor a robíme šikmé pásy na vychladený korpus.
Do druhého vrecka naložíme vychladenú višňovú náplň a robíme pásy pomedzi smotanovú náplň. Ideálne by bolo ak by sme vyplnili aj kraje, aby nám želé "neutieklo".
Želé pripravíme podľa návodu na obale, asi ho budeme potrebovať 500 ml, tomu prispôsobíme aj želé. Pripravíme ho podľa návodu na obale, šťavu z kompótu dolejeme do objemu 500 ml vodou.
Želé v správnom okamihu nalejeme na naplnený korpus, tak aby sme prekryli celú plechu. Mne akosi rýchlo tuhlo, tak to nebolo až také dokonalé akoby som si predstavovala.
Korpus som piekla na veľkom plechu, ale plnila som len časť korpusu v malom plechu, lebo dvaja stravníci, nemusia, nemôžu višňovú náplň, oni mali len smotanový krém. Dávkovanie by vám však malo vystačiť na celý plech, dúfam ;) Ja som ešte z višňovej náplne robila poháre.

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ešte že ťa mám. ;)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No tak toto je super... vyzerá to úžasne. Ja asi začnem piecť, alebo čo:D Perfektné!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Segedínsky guláš
Slavka K | Segedínsky guláš
Segedínsky guláš
Tradičná klasika, ktorá sa nikdy neomrzí.
Špenátové halušky
Alica7 | Špenátové halušky
Špenátové halušky
Výborné špenátové halušky, ktoré môžeme podávať ako prílohu k mäsu, s tvarohom a opečenou slaninou alebo syrovou omáčkou.