Recept s fotopostupom na kakaovú roládu s jablkami

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
Cesto: | ||
6 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
6 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | kakao |
Náplň: | ||
5 | kusy | jablko |
50 | gramov | cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
1⁄2 | kus | citrón |
2 | polievkové lyžice | Zlatý klas |
1 | čajová lyžička | škorica |
Inštrukcie
Použila som bezlepkovú múku, jablká treba odhadnúť podľa veľkosti, ja som dala 5 stredne veľkých.
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny a zľahka k nim primiešame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, pečieme pri teplote 180-190°C 10-15 minút, podľa skúsenosti s vašou rúrou.
Ešte teplý korpus po upečení zrolujeme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
Jablká očistíme, zbavíme jadierok nakrájame na malé kúsky, alebo nastrúhame. Preložíme ich do hrnca, pridáme cukor, škoricu, citrónovú šťavu a dusíme cca 15 minút. Zlatý klas rozmiešame v 50 ml vody a pridáme k jablkám. Necháme zovrieť a vypneme. K hmote môžeme primiešať cca 50 g masla.
Čiastočné vychladené jablká rozdelíme na rozbalenú roládu a korpus opatrne zrolujeme. Na záver posypeme práškovým cukrom.
Postup:











