
reklama
Výborná pochúťka
Ingrediencie
Cesto: | ||
4 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
4 | kilogramov | bielok |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1⁄4 | balík | prášok do pečiva |
50 | millilitrov | mlieko |
Plnka: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
4 | kusov | žĺtok |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
2 | balíky | Zlatý klas |
250 | gramov | maslo |
1 | polievková lyžica | kakao |
Ostatné: | ||
1 | balík | šľahačka v prášku |
čokoláda |
Postup
Bielky vyslahame s cukrom, pridame muku s praskom do peciva. Cesto rozotrieme na mensi plech s papierom na pecenie a upecieme. Este horuce pokvapkame mliekom /50 ml/
Plnka: V mlieku rozmiesame zltky, zlaty klas, cukor a uvarime na hustu kasu. Nechame vychladnut.
Maslo dohladka vymiesame a spojime s vychladnutou kasou.
Rozdelime na polovicu a do jednej primiesame kakao.
Postup. Na cesto natrieme najskor zlty krem a potom kakaovy. Povrch ozdobime vyslahanou praskovou smotanou a struhanou cokoladou.
Dobru chut!
Výnos
30 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty